Ingezonden persbericht


HIGH TEA AND TALK

High Tea & Talk
Zondag 28 mei 2006
15 - 17 uur

'Praten is uit' riep een weekblad begin deze maand, om te vervolgen dat het actieve leven in was. Het maakt ons niet uit, want in onze High Tea & Talk praten we deze keer met drie gasten over dingen die je de komende zomer in de stad en buiten kunt doen. Om de High Tea heen is de tentoonstelling 'Laura, Louise en andere darling angels' te zien en de geschilderde portretten van Theo Poel in de ruimte Rechtsachter. Het wordt weer een inspirerende zondagmiddag met goede gesprekken, dus kom thee drinken, relaxen, en genieten van de muziek van Dandy Dave en Sonja Markowski.

Gasten:
Poetry International
Van 17 tot en met 23 juni vindt alweer voor de 37e keer het Poetry International Festival plaats. Dit jaar wordt bijzondere aandacht geschonken aan Afrikaanse poëzie, en aan de Russische dichter Joseph Brodsky. Poetry schenkt steeds meer aandacht aan beeldende kunst en hielp mee met de gedichtenroute die kunstenaars vorig jaar in Rotterdam West maakten via het CBK. Andersom helpt het CBK de festivalorganisatie van Poetry bij het inschakelen van beeldend kunstenaars. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de internationale poëzie? En wat kunnen beeldende kunstenaars en dichters voor elkaar betekenen? Hierover praten de talkshowhosts met Janita Monna en Jan-Willem Anker van Poetry International.

A2 stAdsontwikkelAArs
Het nieuwste kwaliteitsrestaurant van Rotterdam met chefkok Rob Baris staat niet in het Centrum, of in een dure wijk, maar opende in april aan het Afrikaanderplein in Feijenoord. DIt initiatief past in het 'Eetwijk Feijenoord' plan van A2 om deze achterstandsbuurt om te toveren tot een levendig gebied met eethuisjes, winkels en catering. De talkshowhosts praten met Wilfried van Aubel van A2. Hoe levert een stadsontwikkelaar ingrediënten voor een leefbare stad? Wat maakt een plan succesvol? Wat zijn de gevaren? En is Feijenoord het hipste deel van Rotterdam aan het worden?

City Safari
Marjolijn Masselink, directeur van City Safari, stelt ontdekkingsreizen samen voor 2 tot 200 mensen die iets anders willen dan de euromast of de koopgoot. Tijdens een City Safari ontdek je Rotterdam op een originele en persoonlijke manier. Je wordt rondgeleid in een Hindoestaanse tempel, kunt tarotkaarten laten leggen, Koerdisch eten of een workshop buikdansen volgen. De vraag die bij de talkshowhosts opkomt is natuurlijk: Wat valt er voor Marjolijn zelf nog te ontdekken in Rotterdam? Hoe vindt zij al die leuke plekken? En wat is de meest avontuurlijke ontdekking die ze in Rotterdam heeft gedaan?

Gratis kunst lenen
In januari startte de High Tea & Talk met een nieuw onderdeel. Kom langs en maak voor de laatste keer kans uitgekozen te worden om GRATIS een kunstwerk naar keuze te lenen. Het door jou gekozen kunstwerk wordt in de juni High Tea & Talk besproken door Han Kuipers. Op geheel eigen wijze laat hij dit keer zien wat er in dit geval schuilt achter 'Zeppelin' van Marjoke Schulten, dat de vorige high tea is uitgekozen. Wat te doen? Geef aan bij binnenkomst dat je kans wilt maken op het lenen van een gratis kunstwerk. Wordt jouw nummer getrokken, dan ben je de gelukkige. Dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Performances:
Singer-songwriter Sonja Markowski groeide op in Berlijn en studeerde zang in Rotterdam. Gitarist Jan van Bijnen is haar muzikale soulmate en vaste begeleider. In 'Markowski' brengen zij allebei hun liefde voor eerlijke, rootsy muziek tot uitdrukking. Het bijzondere geluid van de dobro (een soort steelgitaar) vormt de perfecte inbedding voor de sfeervolle songs van Sonja en geeft aan het geheel een lichte countrysmaak. Met hun optreden won Markowski dit jaar de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie singer-songwriter.

DANDY DAVE draait de middag aan elkaar met diva's, crooners, ballroom, soul, popcorn, exotica & groovy instrumentals. High Tea and Walk
25 juni is nog een 'gewone' High Tea & Talk, maar op 30 juli en 27 augustus gaan we naar buiten: onder begeleiding van een gids wandelen we een kunstroute en natuurlijk zorgen we dat er iets lekkers te eten is. Maar let op: we vertrekken kort na drie uur vanuit de Artotheek!

Centrum Beeldende Kunst
Nieuwe Binnenweg 75
(tram 4 / metro Eendrachtsplein)
010 4360288 / 2092142
www.cbk.rotterdam.nl
di - vr 12 - 17 uur
za 10 - 17 uur
zo 12 - 17 uur