Gemeente Nijmegen

Landelijke Dag van het Park: activiteiten in 12 Nijmeegse parken

Zondag 28 mei is de tweede landelijke Dag van het Park, waaraan Nijmegen net vorig jaar meedoet. De initiatiefnemer van deze dag is de ANWB. Dit jaar doen zon 250 stadsparken in heel Nederland mee.

Op de Dag van het Park zijn er op 12 locaties in Nijmegen activiteiten. Niet alleen de bekende parken, maar ook parken en groengebiedjes in de stad die minder bekend zijn, staan zondag in de belangstelling.

Het Groene Perron, het nieuwe park langs de spoorkuil aan de Oude Groenewoudseweg, wordt door wethouder Van der Meer op ludieke wijze geopend. In het Wijkpark Meijhorst geeft wethouder Lucassen de aftrap voor het Bomenleerpark. De Groengroep Limos organiseert een plantenruilbeurs en laat zien hoe een oude schuilkelder er van binnen uit ziet. De Stichting Nordic Walking geeft in diverse parken een demonstratie van deze snel groeiende sport. Leden van de Vertelkring De Egel vertellen boeiende verhalen in het groen. In de Stadswaard, het stukje Ooijpolder tegen de grens van Nijmegen, zijn verschillende excursies waarbij planten en dieren worden geïnventariseerd.

Kortom, er is een grote diversiteit aan activiteiten waarvoor parken zich prima lenen. Het gebruik van parken staat dit jaar centraal op de Dag van het Park. Parken zijn een goede ontmoetingsplek, een plek om samen met anderen actief te zijn. Denk aan een buurtpicknick, een speurtocht, een buurtvolleybaltoernooi, samen een mooie plek van het park schilderen, een muziek- of zangvoorstelling geven.

Het veelzijdige programma dat samen met bewonersgroepen en organisaties is uitgewerkt, biedt voor een ieder wat interessants. Je kunt leren vliegvissen in het Kronenburgerpark, luisteren naar middeleeuwse muziek van de Speellieden van Gelre, in het Florapark kun je zelf het podium beklimmen en treedt Nijmeegse Annie op. In het Park Brakkenstein organiseert de Zonnebloem een muzikale ontmoeting en is de Botanische Tuin te bezichtigen. Voor de vroege vogels is er een vogelexcursie vanuit de Historische Tuin in Lent. Bij het Veldje aan de Hindestraat zijn diverse activiteiten voor kinderen. Op Park 44 kan worden deelgenomen aan een multiculturele picknick.

Het volledige programma van de Dag van het Park staat op

http://www.nijmegen.nl/Images/41_71372.pdf.