Gemeente Heerlen

Op zondag 28 mei In sporthal In de Biessen in Hoensbroek Clinic zitvolleybal

Op zondag 28 mei wordt in Hoensbroek een clinic zitvolleybal gehouden. Tussen 15.00 en 17.30 uur kunnen belangstellenden hiervoor terecht in sporthal In de Biessen.

De clinic is bestemd voor mensen met een beperking, maar ook geĂŻnteresseerden zonder beperking zijn van harte welkom. Mensen met een beperking kunnen tijdens deze gelegenheid kennis maken met een sport die ook voor hen geschikt is. Zo kunnen ze enthousiast worden voor deze sport en in de toekomst eventueel actief deelnemen. Mensen zonder beperking kunnen ervaren dat je ook op een volwaardige manier zitvolleybal kunt spelen. Op die manier worden reguliere volleybalverenigingen ertoe aangezet om ook zitvolleybal te gaan aanbieden. Tijdens de clinic wordt eerst een demonstratie gehouden en vervolgens krijgen de bezoekers de gelegenheid om zelf mee te doen.

De clinic wordt gehouden in het kader van het 3-voudig WK zitvolleybal dat in juni van dit jaar wordt gehouden in Roermond. Het initiatief is mogelijk dankzij een subsidie van de provincie Limburg.

HEERLEN, 23 mei 2006
Concernstaf Communicatie
Monique Leurs
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --