Gemeente Den Haag

Op 28 mei doet de gemeente Den Haag mee aan de Nationale Dag van het Park. Het Zuiderpark is tussen 12.00 en 16.00 uur het toneel voor diverse activiteiten. Van een miniplaybackshow tot een excursie in de Eendenkooi, van schapen scheren tot Nordic Walking. De Dag van het Park vindt in ruim zestig gemeenten in samenwerking met de ANWB plaats. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor stadsparken, die in drukke steden veelal een oase van rust zijn.

De dag begint om 12.00 uur met een wandeling door de eendenkooi. Wethouder Rabin Baldewsingh geeft hier het officiële startsein voor De Dag van het Park. Speciaal voor deze dag is de eendenkooi uit 1550 open voor het publiek. Dit is de enige eendenkooi in Nederland die in een stedelijke omgeving ligt en wordt als cultuurhistorisch monument in stand gehouden.

Activiteiten in het Zuiderpark op 28 mei
Op de Stadsboerderij is te zien hoe een schaap wordt geschoren. Een imker geeft een demonstratie bijen houden. Er zijn activiteiten voor kinderen en een introductie Nordic Walking. Bezoekers kunnen een wandeling maken onder leiding van een ervaren gids door de Heimanshof en door het Zuiderpark. De vogelbescherming verzorgt een excursie naar de eendenkooi. Bij Snackbar Het Hapje is een springkussen voor kleine kinderen.
De Vereniging Vrienden van Het Zuiderpark verzorgt een klein voetbaltoernooitje voor de jeugd op de speelweide en een Miniplaybackshow bij de rolschaatsbaan. Naast het Parkpaviljoen vindt een wedstrijd touwtrekken plaats en er treedt een jazzband op. De Stoomgroep West laat tijdens de Dag van het Park de welbekende treintjes rondrijden. En in het Openluchttheater is om 14.00 uur een optreden van Dirk Scheele "Vroem Vroem".
De Stichting Vrije tijd en Vorming verzorgt vrije tijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke handicap. Het Groenbedrijf Den Haag zal bij een van de speelweides een demonstratie geven van de manier waarop zij onderhoud doen aan de bomen en beplanting in parken.

Meer informatie over de activiteiten op 28 mei: www.denhaag.nl/dagvanhetpark
Meer informatie over de eendenkooi: www.denhaag.nl/zuiderpark