Gemeente Weert

3 mei 2006

Op 28 mei in Weert

DAG VAN HET PARK: BOORDEVOL ACTIVITEITEN VERBONDEN DOOR FIETSTOCHT

Net als in veel andere gemeenten wordt in Weert op zondag 28 mei voor de tweede keer de Dag van het Park georganiseerd. Onder coördinatie van de ANWB wordt deze dag in Nederland gehouden met de bedoeling het gebruik en de waardering van het groen in de leefomgeving te promoten. De Dag van het Park wordt in Weert georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Weerter verenigingen en wijk- en dorpsraden. Zij zorgen voor de invulling van deze dag door middel van allerlei workshops, informatiestands en sportieve en ludieke activiteiten. En dat zijn er dit jaar veel meer dan in 2005. Op diverse locaties in Weert, zoals het Stadspark, het wijkpark Molenakker, sportpark Boshoven, Vrakker-West, St. Teuniskapel, Lamershof en het IJzeren Man-gebied kan men de activiteiten bezoeken. Een fietstocht, die in een folder is beschreven, verbindt alle locaties met elkaar. Daarnaast is er een folder met het programma van die dag verkrijgbaar.

De folders met het programma en met de fietstocht zijn vanaf 22 mei gratis verkrijgbaar in het Infocentrum in de hal van het stadhuis of bij het VVV/ANWB-kantoor aan de Maasstraat 18. Daarnaast staat er op zaterdag 20 mei een stand op de weekmarkt waar de folders gratis af te halen zijn. Op de Dag van het Park, 28 mei, is de folder te verkrijgen bij de twee startplaatsen van de fietstocht: het Stadspark (ingang parkeerplaats Ververshof) en bij het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4. De folders zijn verder op te vragen via email: voorlichting@weert.nl. Ze worden dan toegestuurd. Meer informatie en het programma van de Dag van het Park zijn ook te vinden op de gemeentelijke website, www.weert.nl.

Opening
De activiteiten van de Dag van het Park zijn te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur. De officiële opening vindt plaats in wijkpark Molenakker, waar sportcentrum Impuls om 11.00 uur een workshop Aerobics geeft.

Nieuw dit jaar
Dit jaar is een groot aantal nieuwe activiteiten toegevoegd aan het programma. Zo kan men dit jaar, voordat men aan de fietstocht begint door 3VO de fiets laten keuren. Ook kan men met de fiets een "trapvaardigheidstest" doen op een speciaal daarvoor door de ANWB ingericht parcours. Beide activiteiten zijn te vinden op de parkeerplaats bij het Stadspark ter hoogte van Ververshof. Verder zijn er dit jaar enkele zorginstellingen die meedoen, zoals het Nationaal Epilepsie Fonds, het activiteitencentrum 't Zonnehuis en het dagactiviteitencentrum van het RIAGG (alle drie te vinden in het Stadspark). Ook nieuw dit jaar is dat twee verhalenvertelsters op diverse locaties tijdens de Dag van het Park verhalen zullen vertellen. Die zijn niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen bedoeld.

Stadspark
Naast de genoemde organisaties vindt men in het Stadspark toneelvereniging Tierelantijn, Eilers Dierenpension, de Academie voor Muziek en Dans, de Easy Sport Card, beelden en schilderijen van Ton Piepers en aluminium naambordjes.

Wijkpark Molenakker
In het wijkpark Molenakker kan men actief deelnemen aan of kijken naar sportieve activiteiten. Zo staat het multifunctionele sportcentrum Impuls er, net als de School of Dance The Big Experience en scouting St. Maarten. Verder zijn korfbalvereniging Wertha en de Skatevereniging Weert aanwezig en kan men de verrichtingen van honden bekijken bij presentaties van politiehondenvereniging 'Recht door Zee' en hondenclub De Trouwe Vriend.

Sportpark Boshoven
Honkbalvereniging De Indians en handbalvereniging Rapiditas zijn met hun activiteiten te vinden op sportpark Boshoven.

Wijkpark Boshoven/Vrakker-West
Drie verenigingen uit Boshoven presenteren zich in het wijkpark van die wijk, nl. buurtvereniging 'Bosseve', volleybalclub Boshoven en de wijkraad Boshoven.

Bospark De IJzeren Man
In en vanuit het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man vinden allerlei activiteiten plaats. Zo kan men onder leiding van een natuurgids elk vol uur een wandeling maken. Verder demonstreert duikvereniging De Peddemoeek hoe duikers te water gaan in een grote duiktank. Ook kan men meedoen aan een gratis nordic walking-demonstratie. De demonstraties vinden plaats om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Wie wil meelopen kan inschrijven via nordicw@gmail.com .

St. Teuniskapel
Om 15.00 uur kan men in de St. Teuniskapel een concert meemaken van amateur kamerkoor 'Capella St. Teunis'.

Lamershof
Tuinpark Lamershof heeft op de Dag van het Park een open dag van 11.00 tot 17.00 uur.

Natuurgebied De Krang
In De Krang kan men om 11.00 uur met Natuurmonumenten een excursie maken door het natuurgebied. Het thema van deze excursie is bosrandenbeheer. De excursie duurt tot ongeveer 13.00 uur. Er wordt een vergoeding gevraagd. Aanmelding en inlichtingen: bezoekerscentrum Brunssummerheide, tel. (045) 5630355.

2006.079 FS


---- --