Congres 'anders dan anders' rond Transformatie

Keynote Peter Senge op Europees Kwaliteitscongres in Antwerpen

ANTWERPEN, 20060522 -- Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg brengt deelnemers uit meer dan 40 landen naar Antwerpen van 28 t/m 31 mei 2006. Voor dit verjaardagscongres pakt het VCK uit met een uniek programma. De opening is een mix van inspirerende sprekers en netwerking. Tijdens de congresdagen dagen kiezen de deelnemers uit een verrassend parcours. (bv. Safety, risks and fireworks; Reaching the essential; Surrealism and the development of vision; The Art of Questioning en Sensations, Passion and cooking. Voor de afsluiting staat Peter Senge op het programma. Hij zal zijn recenste werk 'Presence' voorstellen en het daarin uitgewerkte U-model nader toelichten.


In beweging blijven: de bus en de leercirkel

De EOQ Quality Experience bestaat uit een gezamenlijk programma en deeltrajecten. Bij hun inschrijving kiezen de deelnemers een thema, of anders gezegd een 'bus en traject'. De bus is een metafoor voor bewegen, ontdekken, reizen en bestemming. De bus staat ook voor de groep mensen die samen voor hetzelfde traject gekozen hebben, op dezelfde ontdekkingstocht, ook als de bus nergens heenrijdt. Inhoudelijk wordt volgende beweging gevolgd: informatie ­ ervaring ­ dialoog ­ reflectie ­ leren ­ herzien/evalueren. Per gekozen traject wordt de cirkel rondgemaakt ...waarbij de deelnemers de kans hebben om de beweging verder te zetten in hun eigen werkomgeving, de eigen organisatie, het eigen land.
Het volledige programma is te vinden op www.eoq50years.org

Een vernieuwend event op een scharniermoment

Sinds 1956 groepeert de European Organisation for Quality (EOQ) een vijvendertigtal Kwaliteitsorganisaties, uit evenzovele landen. Wars van elke politieke evolutie werd er steeds gestreefd naar samenwerking, kwaliteitsverbetering en een gezamenlijke Europese visie voor Kwaliteit in Europa.
In 2006 bestaat de European Organisation for Quality vijftig jaar. Vijftig jaar betekent terugkijken naar het verleden, verheugd om wat gerealiseerd is, lerend uit wat minder goed ging, maar vooral hoopvol klaarstaan voor de toekomst.
De European Organisation for Quality heeft het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg gevraagd om in te staan voor de organisatie van het 50ste event. Symbolisch omdat Brussel/ Vlaanderen nog steeds het kloppend hart van Europa is. Ook vanuit het rotsvaste vertrouwen in de aanpak van het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg, de jarenlange positieve bijdrage aan het EOQ en de succesvolle ervaringen in het verleden. Het VCK heeft zich steeds kunnen profileren als vernieuwer (kreeg meermaals een erkenning van EOQ voor de best georganiseerde Kwaliteitsweek, initieerde een aantal projecten die later door EOQ en EOQ-members werden overgenomen).
Voor 2006, op de vijftigste verjaardag kiezen we voor een nieuwe aanpak. We willen een stap verder gaan dan het doorgeven van kennis. We zijn ervan overtuigd dat het échte leren, vooruitgang en transformatie meer nodig heeft dan het luisteren naar diverse sprekers. We begeven ons op de grens van het (be)grijpbare en niet-(be)grijpbare, op de grens tussen kennis, modellen en aanpakken én het onbewuste dat personen, organisaties en de maatschappij kan sturen. De kracht voor verandering ligt in echte dialoog en het ervaren.


--------------------

Er zijn deelnemers geregistreerd uit: AUSTRIA, BELGIUM, BRAZIL, BULGARIA, CANADA, CHILE, CHINA, CROATIA, CZECH REPUBLIC, EGYPT, ESTONIA, FINLAND, FRANCE, GEORGIA, GERMANY, GREECE, HUNGARY, ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN, IRELAND, ITALY, JAPAN, SOUTH KOREA, LATVIA, LEBANON, LIECHTENSTEIN, LITHUANIA, LUXEMBOURG, NETHERLANDS, POLAND, RUSSIA, SERBIA, SLOVAKIA, SLOVENIA, SOUTH AFRICA, SPAIN, SWEDEN, SWITZERLAND, TURKEY, UKRAINE, UNITED KINGDOM, UNITED STATES




Ingezonden persbericht