Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 108

datum: 26 mei 2006

EMBARGO TOT ZONDAG 28 MEI 2006 14.45 UUR

Gemeentepenning voor Jan van Alphen

Zondag 28 mei 2006 reikt loco-burgemeester Luchtenveld de gemeentepenning van de stad uit aan Jan van Alphen, tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid als pr-man van de samenwerkende regionale carnavalsvereniging Grootstad Sint Joris.

Van Alphen (75) zette zich ruim 25 jaar in als vrijwilliger/promotor van de stad. Deze maand neemt hij afscheid als lid van de commissie PR van Grootstad Sint Joris. Door zijn jarenlange publicaties zette Van Alphen het regionale carnaval op de kaart. Daarnaast verzorgde de pr-man zelf het mondelinge commentaar bij de carnavalsoptochten.

Als oud militair en lid van de Wapenbroeders is hij betrokken bij diverse dodenherdenkingen. Hij is adviseur van de Vereniging Toon Hermans en actief voor de Amersfoortse Contact Commissie bij de St. Nicolaasintocht en Clowntjesdag. Bij Golfbrekerradio heeft hij een eigen radioprogramma en verder treedt hij op als speaker o.a. bij de Taptoe in Breda en als verslaglegger van evenementen.

Als blijk van waardering voor de inzet en betrokkenheid van Jan van Alphen en het promoten van festiviteiten van de stad, besloot het college van Burgemeester en Wethouders hem een gemeentepenning toe te kennen. Deze zal worden uitgereikt op zondag 28 mei om 14.45 uur in de zaal van Koster Horeca Exploitatie, Beringstraat 5 te Amersfoort door loco-burgemeester R. Luchtenveld.

Informatie: mevrouw L. Meeder, Concernstaf gemeente Amersfoort, telefoon 06 42 83 29 74.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze uitreiking op zondag 28 mei om 14.30 uur in De zaal van Koster Horeca Exploitatie, Beringstraat 5, Amersfoort. De uitreiking staat gepland om 14.45 uur.

Dolores Fleminks
communicatie Concernstaf
gemeente Amersfoort
telefoon 033 469 47 48
e-mail: d.fleminks@amersfoort.nl


---- --