Ingezonden persbericht


Tijdens het Wereldkampioenschap Floorball in Zweden heeft het Nederlandse Herenteam de bronzen medaille veroverd in de B Divisie.

Voor het WK hadden zich 20 landen gekwalificeerd, 10 in de A divisie en 10 in de B divisie. Nederland kwam voor de derde keer uit in de B divisie en ging, net als de vorige keer in 2004, voor een plaats in de finales. Ondanks een slordige start tegen Slovenie kwam het team goed op gang en na een knappe overwinning op Oostenrijk (degradant uit de A divisie), waren Australie en Singapore eenvoudige prooien.

Als 2e in de groep stond Nederland in de halve finales tegenover het sterke Estse team. Estland was dit jaar favoriet voor promotie naar de A divisie en na de overwinning op Nederland in de halve finales en op Hongarije in de finale wisten de Esten de favorietenrol dit jaar ook waar te maken. Voor Nederland resteerde de wedstrijd om het brons en de kans op een revanche tegen Slovenie. Het werd een bloedstollend spannende wedstrijd waarbij Nederland sterk begon en snel uitliep tot 4-1. In de laatste periode kwamen de Sloveense heren sterk terug. Het Nederlandse team liep na een week vol zware wedstrijden op z'n laatste benen maar kon de overwinning nog net veiligstellen.

De 3e plaats in de B divisie en daarmee 13e plaats overall is het beste resultaat ooit in de nog jonge geschiedenis van het Nederlandse Floorball. De doelstelling voor het WK 2008 is duidelijk: Finale!

De eindstrijd in de A divisie ging tussen de favorieten Zweden in Finland. Met een 'golden goal' in de verlenging trokken de Zweden de overwinning naar zich toe. De met ruim 12.000 bezoekers goed gevulde 'Globen' in Stockholm zag een zeer aantrekkelijke wedstrijd met snel, fysiek en hoogstaand spel. De door duizenden meegereisde fans aangemoedigde Finnen leken lang op een overwinning af te stevenen, maar het mochten er weer niet van komen...

Floorball staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar is in Scandinavie een grote en zeer veel gespeelde sport. De WK finale was dan ook live op TV te volgen in Finland en Zweden. Daarnaast werden 8 wedstrijden uitgezonden in diverse landen en op Eurosport 2.

De resultaten van het Nederlandse team:

Groepswedstrijden:
Slovenie Nederland 7 - 5
Nederland - Oostenrijk 4 - 3
Australie - Nederland 1 - 6
Nederland - Singapore 11 - 6

Halve finale:
Estland - Nederland 12 - 4

Bronzen wedstrijd:
Slovenie - Nederland 3 - 4

Kijk voor meer informatie op:

www.nefub.nl
www.wfc2006.org