Gemeente Winterswijk


Met Mondriaan komt kunst volop tot leven in het centrum van Winterswijk!
Deelname evenement multi-culti nog mogelijk

17-03-2006

Winterswijk- Het centrum van Winterswijk staat zondag 28 mei bol van activiteiten met kunst en cultuur. En één persoon speelt hierin een centrale rol: Mondriaan. De schilder heeft een deel van zijn jeugdjaren in Winterswijk gewoond en zijn sporen zijn nog altijd zichtbaar. Daarnaast zorgen verschillende multi-culti groepen die dag voor kleurrijke culturele activiteiten. 'Kunstuitingen' vormen de verbindende schakel tussen multi-culti en Mondriaan en dit is dan ook het thema van deze dag.

Deelname evenement 'multi-culti' nog mogelijk Op de markt wordt die dag een multi-cultureel evenement georganiseerd. De Marokkaanse, Turkse en Molukse verenigingen zijn actief betrokken bij de voorbereidingen en zullen zich die dag zeker manifesteren. Het programma, waarin kunst centraal staat, bestaat o.a. uit henna tatoeëren, marokkaanse schilderkunst, turkse schilders geven les, show met spuitbussen, workshops etc. Ook ontbreekt muziek en dans natuurlijk niet.

Vertegenwoordigers van andere culturen worden van harte uitgenodigd om met één of meerdere activiteiten deel te nemen. Iedereen die alleen of in groepsverband mee wil doen met een activiteit voor multi-culti kan zich tot 10 april a.s. aanmelden bij de coordinatoren van dit evenement. Voor vragen kunt u contact opnemen met Theo Tetelepta en Willem Gout, telefoon 0543 - 563 033 (tijdens kantooruren), Wijksteunpunt De Westhoek, Wielewaalstraat 4 te Winterswijk of mailen naar:
theotetelepta@stichtingwelzijnwinterswijk.nl en willemgout@stichtingwelzijnwinterswijk.nl

Het initiatief 'multi-cultureel' komt voort uit een overleg dat de burgemeester enkele keren per jaar heeft met vertegenwoordigers van etnische groeperingen en het wijkwerk in Winterswijk. Om het niet alleen bij praten te laten is er voor gekozen om dit jaar gezamenlijk een multi-cultureel evenement te organiseren. De bedoeling daarvan is om de bewoners en bezoekers van Winterswijk op een gevarieerde, creatieve en informatieve manier te laten kennismaken met de cultuur van onze medelanders.

Overige activiteiten
Op 28 mei wordt ook 'De dag van het park' georganiseerd. Deze activiteiten vinden plaats in het park Willink, de Scholtenbrug en de oude begraafplaats. Het is een evenement waar mensen bewust worden gemaakt van de waarde van parken en plantsoenen. De gemeente organiseert de dag van het park in samenwerking met diverse organisaties zoals de VVV, Stichting Bevordering Winterswijk, Adviescommissie Cultuurhistorie en Adviescommissie Beeldende Kunst.

Bij dit evenement staat Mondriaan en dus kunst centraal, zoals een workshop schilderen, sculpturen zagen, een graffiti wand spuiten door jongeren, ambachtelijke werken demonstreren, Mondriaan wandelroute etc. Kortom met Mondriaan komt kunst die dag volop tot leven in het centrum van Winterswijk!
Daarnaast is het 'open zondag'. Alle winkels in het centrum zijn geopend van 12.30 - 17.00 uur.

Het definitieve programma van deze dag wordt ruim van tevoren bekend gemaakt.