Ingezonden persbericht


Krimpen aan de Lek, vrijdag 19 mei 2006

ZENDINGSDAG 28 MEI 2005 OOSTEUROPA ZENDING
'Verzet, strijd en wederopbouw' thema zendingsdag

Krimpen aan de Lek - OostEuropa Zending opende (7 mei) 20 jaar geleden haar zendingsgebouw in Krimpen aan de Lek en roept haar sponsors en zendingsvrienden op een nieuwe 10 jaar termijn mogelijk te maken.

Het thema van de dag mag in het bijzonder betrokken zijn op de Tweede Wereldoorlog. Rond deze tijd van het jaar zijn er veel herdenkingen en ook al is nog niet alle verdriet gesleten, en kan niets meer de grote verliezen aan mensenlevens goedmaken, het is toch bemoedigend vandaag de resultaten te zien van een bijzondere wederopbouw.

Wat heeft dit alles ons nu te zeggen?
De wereld zit nog vol brandhaarden. De ergste zijn in Irak en Soedan. Tevens zijn er nieuwe dreigingen zoals van Iran, dat mogelijk een kernwapen ontwikkelt, en in Israël waar de terroristische Hamas regeermacht heeft gekregen over de Palestijnen.

Zoals veel van de schade van de wereldoorlogen nu hersteld is, mogen we ook werken aan en uitkijken naar herstel en oplossing van vele andere wereldproblemen. Het Evangelie biedt daartoe alles perspectieven en door Zending en hulpverlening wordt dat in de praktijk getoond.

OostEuropa Zending zet zich al jaren voor de nood van vluchtelingen uit de islamitische landen, maar wil die nood de komende jaren nog meer onder de aandacht brengen. Daarom is nu ook als hoofdspreker op 27 mei de Irakese Evangelist Ioan Martin gevraagd. Hij geeft leiding aan het Agapè werk onder vluchtelingen in Nederland.

Tegelijk mag de aandacht voor het reguliere OostEuropa Zendingsprogramma niet verslappen. Het gaat om: Kinder Sponsoring, Hulptransporten, Hulp aan Tehuiskinderen(Zomerkampen) en zendingsreizen of andere veldinzetten, zoals de Barnabas jongeren evangelisatie. Barnabas houdt dit jaar in twee landen een startconferentie, in Roemenië en Albanië. Daarna gaan jongeren aansluitend 10 dagen evangeliseren in verschillende omringende landen. Voor deze zendingsdag verschijnt het zendingsblad Nieuws in een extra oplage van in totaal 45.000 stuks om mensen vooral te bewegen het Kinder Sponsor Plan te steunen.

Locatie: Zendingscentrum OostEuropa Zending in Krimpen aan de Lek, Tiendweg 9. De koffie staat klaar vanaf 10.00 uur.
Ochtendprogramma 10.30 - 12.30 met de Irakese Evangelist Ioan Martin. Lunch 12.30 - 13.30 uur. (Telefonische opgaven 0180-521966). Middagprogramma 13.30- 15.30 met o.a. Marjan Buning (straatkinderproject Oekraïne) Kinderoppas aanwezig.