Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
19 mei 2006

PRESENTATIE ONS PARDON IN JUNUSHOFF OP 28 MEI

Ons Pardon houdt op zondagmiddag 28 mei om 14.00 uur een presentatie in theater Junushoff. Alle geïnteresseerden zijn daarbij welkom. Het bestuur van Ons Pardon zal verslag doen van de ontwikkelingen tot dusver, en vooruitkijken naar het moment dat begonnen wordt met het ondersteunen van asielzoekers. De bijeenkomst is ook bedoeld om van gedachten te wisselen met verenigingen en maatschappelijke organisaties over de manieren waarop zij kunnen bijdragen aan het welslagen van het initiatief.

Het is voor het bestuur inmiddels duidelijk dat Ons Pardon, hoe ambitieus ook, een levensvatbaar initiatief is. In de afgelopen maanden hebben velen hun steun betuigd. Particulieren, kerken en de gemeente hebben de Stichting Ons Pardon van een startkapitaal voorzien.

Ons Pardon gaat ervan uit dat ze eind juni kan gaan doen wat ze heeft beloofd: lang in Nederland verblijvende Wageningse asielzoekers een voorschot geven op een pardon, dat een nieuwe regering naar verwachting voor het eind van 2007 gaat afkondigen voor deze groep. De stichting biedt woonruimte, leefgeld en begeleiding. Deelnemers kunnen zo eindelijk een begin maken met het opbouwen van een normaal leven. Ons Pardon wordt gesteund door de gemeente Wageningen en tal van kerken in de regio. De Woningstichting heeft al woningen ter beschikking gesteld.

Bestuurslid en woordvoerder Peter Abspoel legt uit waarom besloten is tot het organiseren van een presentatie: `Velen kennen ons nu alleen via de media en van de folders en posters. We willen hen in staat stellen om de mensen achter Ons Pardon te ontmoeten, en met ons in gesprek te gaan. We willen ook graag van maatschappelijke organisaties en verenigingen horen of zij op de een of andere manier willen bijdragen aan het welslagen van Ons Pardon. Als stichting organiseren we dit burgerpardon. Maar onze naam geeft al aan dat we hopen dat velen zeggen: het is ook óns pardon. Meedoen kan natuurlijk op vele manieren. Verenigingen zouden misschien acties kunnen opzetten om meer geld bijeen te brengen, helpen met het inrichtingen van woningen, of lidmaatschappen ter beschikking stellen aan de asielzoekers. We horen graag wat voor ideeën er leven, en zo brengt men elkaar wellicht ook op nieuwe ideeën.'

Laurens van der Zee en Anneke Rot zorgen voor een muzikale omlijsting van de bijeenkomst.

Voor meer informatie, zie www.onspardon.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht