Politie Haaglanden

persberichten 27 mei

Haaglanden, 28-05-2006

Politie zoekt getuigen schietincident
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een schietincident op vrijdag 26 mei om 23:00 uur op de Zutfensestraat. Diverse getuigen melden dat er sprake was van een schietpartij. Politieagenten die ter plaatse een onderzoek instelden troffen in totaal zes beschadigde voertuigen aan. Enkele daarvan hadden kogelgaten in het plaatwerk zitten. Met behulp van het Parate Peloton werd een groot onderzoek ingesteld waarbij enkele hulzen werden aangetroffen. Enkele beschadigde voertuigen werden voor een sporenonderzoek over gebracht naar bureau Voertuigen Onderzoek Zichtenburg. Voorzover bekend raakte niemand gewond. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De Politie onderzoekt wat er exact heeft plaats gevonden en verzoekt getuigen zich te melden aan het bureau Scheveningen of telefonisch via 0900-8844. Bellen met meld misdaad anoniem kan ook, het nummer is 0800-7000.

Hardleerse bestuurder
Den Haag Op zaterdag 27 mei om 00:30 uur werd op de Zoutmanstraat een 25-jaroge automobilist uit Rijswijk aangehouden. De man blies als beginnend bestuurder 185 ug/l en kreeg een proces-verbaal. In drie maanden tijd was het reeds de derde keer dat de man werd betrapt wegens rijden onder invloed.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Den Haag Dankzij een melding ontmantelde Politie Haaglanden op vrijdag 26 mei om 14:45 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Dedemsvaartweg. In totaal werden er drie verdachten aangehouden (27-33 jaar). Een vierde verdachte wist door in een sloot te springen te ontkomen. 220 planten werden in beslag genomen.

Verdachte zware mishandeling aangehouden
Den Haag Op vrijdag 26 mei om 22:30 uur werd op de Paul Krugerlaan een 410-jarige Hagenaar aangehouden. De man kreeg ruzie met een 43-jarige man en sloeg hem neer. Het slachtoffer werd in kritieke toestand vervoerd en opgenomen op de Intensive Care. Inmiddels is het slachtoffer aanspreekbaar en heeft waarschijnlijk hersenletsel. De verdachte wordt op maandag 29 mei voorgeleid bij de rechter commissaris.

Jeugdige straatrovers aangehouden
Den Haag Drie jeugdige straatrovertjes (13-14 jaar) werden op vrijdag 26 mei om 20:00 uur aangehouden op de Van Ostadestraat. De drie beroofden een 13-jarig meisje van haar MP3 en sloegen het meisje tegen de grond. De verdachten worden op maandag 29 mei voorgeleid bij de rechter commissaris.

Veelpleger wegens insluiping aangehouden
Den Haag Op zaterdag 27 mei om 05:30 uur werd in de Geraniumstraat een 48-jarige Hagenaar aangehouden. Politieagenten controleerden de man naar aanleiding van een melding dat een man aan de deuren van woningen zou voelen controleerden zij de man. Hoewel de man verklaarde hij slechts een stukje aan het fietsen was, rolden er uit zijn zakken drie portemonnees afkomstig uit woningen aan de Rozenstraat. De bewoners die nog in diepe rust verkeerden hadden totaal niets van de insluipingen gemerkt. De verdachte (een veel pleger uit de regio Haaglanden) wordt op maandag 29 mei voorgeleid bij de rechter commissaris.

Agressie in het verkeer
Leidschendam Op vrijdag 26 mei om 21:30 uur ontstond nabij afrit A4 ter hoogte van Leidschendam een vechtpartij. Een 21-jarige Zoetermeerder kreeg het naar aanleiding van een verkeerssituatie aan de stok met een 44-jarige inwoner uit Ridderkerk en mishandelde hem en zijn 46-jarige echtgenote. Omstanders wisten de twee kemphanen uit elkaar te halen. De vrouw werd behandeld in een ziekenhuis aan flink letsel aan haar gezicht.

Nodeloos 112 bellen eindigt met boete
Poeldijk Een 50-jarige Poeldijker die op vrijdag 26 mei ruim 30 keer met 112 belde heeft dat moeten bekopen met een fikse bekeuring. De man belde onafgebroken en blokkeerde op dergelijke wijze de lijnen voor de hulpdiensten. Hij werd via nummer herkenning getraceerd en in Poeldijk in zijn woning aangehouden. De maximumstraf voor het nodeloos alarmeren bedraagt 3 maanden hechtenis of een geldboete van maximaal 6.700,--

Foutje bedankt
Honselersdijk Een 34-jarige automobilist uit Wateringen raakte dankzij een 19-jarige automobilist uit Honselersdijk op zaterdag 27 mei om 07:40 uur zijn rijbewijs kwijt. De 19-jarige wilde op de Zwethlaan linksaf slaan en verleende geen vrije doorgang aan de hem tegemoet komende 34-jarige. Een fikse botsing was het gevolg waarbij bleek dat de 34-jarige te veel had gedronken. Hij blies 515 ug/l en kon als beginnend bestuurder direct zijn rijbewijs inleveren.

Politie zoekt getuigen diefstal assimilatielampen Maasdijk Politie Haaglanden zoekt getuigen van een omvangrijke diefstal uit een kas aan de Schenkeldijk. In de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei namen onbekende 252 assimilatielampen ter waarde van 20.000,-- mee. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Westland of telefonisch via 0900-8844- Bellen met meld misdaad anoniem kan ook, het nummer is 0800-7000.

Vanwege wateroverlast bedrijf ontruimt
s-Gravenzande Doordat een verstopte regenafvoer het overtollig regenwater niet kon afvoeren werd op vrijdag 26 mei om 13:00 uur een bedrijf aan de Woutersweg ontruimd. Op het dak stond inmiddels een laag van ruim 20 cm water en dakspanten bogen gevaarlijk door. Op advies van de brandweer werd het bedrijf wegens instortingsgevaar ontruimd.

Brit slaat met glas landgenoot neer
Wassenaar Een 46-jarige Brit werd op vrijdag 26 mei om 23:00 uur aangehouden in Duinrell. De man kreeg het aan de stok met een 39-jarige landgenoot. Hij sloeg de man met een gebroken glas in het gezicht die met een flinke snee (10 cm) naar het ziekenhuis moest.

Met kinderwagen op dievenpad
Leidschendam Een 34-jarige Haagsche liep op vrijdag 26 mei om 12:00 uur op de Weigelia tegen de lamp. De vrouw nam een artikel uit een winkel vandaan en verstopte dat in de kinderwagen waar haar baby in lag. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Achtervolging eindigt in Rotterdam
Delft Een verkeerscontrole eindigde op zaterdag 27 mei na een fikse achtervolging op Rijksweg A13 in Rotterdam. De 27-jarige bestuurder gaf bij het zien van de agenten gas en trachtte ze dor zeer gevaarlijk rijgedrag van zich af te schudden. Daarbij werden snelheiden behaald van 15 tot 160 km per uur, waarbij het overige verkeer in gevaar werd gebracht. Met behulp van een omstander werd het voertuig klem gereden waarna de bestuurder lopend trachtte te ontkomen. Agenten wisten de man te achterhalen. De man verkeerde onder invloed en kreeg een aantal fikse bekeuringen. Zijn auto werd in beslag genomen.

ABCtje
Delft Op vrijdag 26 mei om 22:00 uur troffen politieagenten op de Insulindeweg een omver gereden lantaarnpaal aan. Naast de paal lag een kentekenplaat. Het was vervolgens een ABCtje om de 40-jarige eigenaresse aan te houden. Zij werd nabij haar woning aan de Schubertlaan aangehouden en blies aan het bureau 805 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Politie zoekt getuigen dierenmishandeling
Pijnacker Politieagenten troffen tot hun ontzetting op zaterdag 27 mei om 10:00 uur in een weiland aan de Zuidweg een dood lammetje aan. Het beestje was kennelijk zonder enige aanleiding compleet opengereten en op beestachtige wijze geslacht. Een ieder die helderheid kan verschaffen wordt verzocht zich te melden aan bureau Pijnacker of telefonisch via 0900-8844- Bellen met meld misdaad anoniem kan ook, het nummer is 0800-7000.

Jongen wegens vernieling aangehouden
Zoetermeer Op zaterdag 27 mei om 03:30 uur werd op de Van der Hagenstraat een 21-jarige Hagenaar aangehouden. De man sloeg in een dancing een gat in een deur en werd door portiers aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte (een veel pleger uit de regio Haaglanden) wordt op maandag 29 mei voorgeleid bij de rechter commissaris.

Verdachte straatroof aangehouden
Zoetermeer Op zaterdag 27 mei om 08:00 uur werd op het Tochtpad een 14-jarige Zoetermeerder beroofd van zijn geld. Politieagenten die direct een onderzoek instelden wisten korte tijd later op de Europaweg een 15-jarige Zoetermeerder aan te houden. Aan het bureau werd de man door het slachtoffer herkend en werd hij ingesloten.