Politieberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 28-05-2006

Bekeuring voor baldadig gedrag

LEUSDEN- In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen twee personen een bekeuring voor baldadig gedrag. Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie de melding dat een fiets zou worden vernield op de Middenweg. Agenten gingen direct te plaatsen en troffen twee personen van 16 en 18 jaar uit Leusden aan. De fiets mankeerde niets maar de jongeren waren wel baldadig geweest en kregen hiervoor een bekeuring.

Klikos in brand

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werden een aantal klikos door brand verwoest. Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie en de brandweer de melding dat op de Sara Burgerhartsingel en de Sagenlaan in totaal 7 vuilnisbakken in brand stonden. De brandweer bluste de brand. De branden zijn aangestoken en de politie verzoekt getuigen zich te melden onder nummer 0900-8844: Eemland zuid.

Aanrijding met slok op

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag raakte een persoon gewond bij een aanrijding en had de veroorzaker gedronken. Omstreeks 14.30 uur reed een 34-jarige automobilist uit Nijkerk achterop de auto van een 28-jarige automobiliste uit Barneveld. De aanrijding vond plaats op de Stadsring. De vrouw klaagde over pijn in haar nek en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De man bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 770 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Fietsers botsen

AMESFOORT- Op zondagochtend raakten twee fietsers gewond na een frontale aanrijding. Omstreeks 01.15 uur zag een 53-jarige fietser uit Amersfoort een 43-jarige fietser uit Amersfoort slingeren op het af komen fietsen. De 53-jarige man probeerde hem nog te ontwijken maar dit lukte niet en een frontale aanrijding was een feit. Door de klap raakte de 43-jarige man even buiten bewust zijn en werd met gat in zijn hoofd vervoerd naar het ziekenhuis. De 53-jarige man moest ook naar het ziekenhuis. Hij liep waarschijnlijk een gebroken neus op. Vermoedelijk heeft de 43-jarige man teveel gedronken. Van hem is bloed afgenomen (omdat hij niet in staat was om te blazen) en onderzoek moet uitwijzen of hij inderdaad teveel heeft gedronken.

Steen tegen auto

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij een steen tegen een auto had gegooid. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een 41-jarige man (woonplaats onbekend) een steen tegen een auto had gegooid aan de Piet Mondriaanlaan. Agenten troffen de man, sterk onder invloed van alcohol, aan en hij werd aanhouden en ingesloten voor verhoor.