Politieberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 28-05-2006

Ruzie met wapen

IJSSELSTEIN- Op vrijdagmiddag is een man aangehouden nadat hij een andere man had gestoken met een mes. Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen aan het vechten waren op De Clinckhoeff. Ter plaatse trof de politie een 37-jarige man uit IJsselstein aan. Hij had zijn handen onder het bloed zitten en werd direct aangehouden. Op een bankje troffen agenten een 34-jarige man uit IJsselstein aan. Hij had verschillende steekwonden op borst en rug. De man was niet levensgevaarlijk gewond geraakt maar moest wel mee naar het ziekenhuis. De twee mannen kennen elkaar al langer en er was ruzie ontstaan die ontaarde in een steekpartij.

Tramcontrole

IJSSELSTEIN- Op vrijdagavond werd een man aangehouden nadat hij zich had onttrokken aan een controle. In de tram werd een algemene vervoerscontrole gehouden en een 27-jarige man uit Den Haag had hier kennelijk geen zin in een rende bij de Televisiebaan hard de tram uit. De achtervolging werd ingezet en de man dook vervolgens een sloot in. De agenten renden om de sloot heen en na een kort onderzoek werd hij in de kelderbox van een flat aangehouden. De man gaf aan dat hij geen zin had in een controle en daarom was gevlucht.

Inbrekers op de vlucht

VIANEN- Op zaterdagavond werden inbrekers gezien door een buurtbewoner. Omstreeks 21.40 uur ging een buurtbewoner in de rust van een voetbalwedstrijd op televisie, een blokje om. Op de Langeweg zag hij plotseling twee mannen hard wegrennen. De buurtbewoner ging poolshoogte nemen en zag vervolgens dat er was ingebroken in de woning. De man ging met een andere buurtbewoner op onderzoek uit in de buurt. Op de lange Waaysteeg zagen zij de mannen weer lopen en instappen in een auto. Deze auto reed vervolgens met hoge snelheid de Rijksweg A2 op en verdween. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom:0900-8844.

Lastige man

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond werd een lastige man aangehouden nadat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. Omstreeks 22.10 uur werd door agenten gehoord dat een 32-jarige automobilist met hoge snelheid door een parkeergarage reed aan de Erfstede. De agenten wilde de man hierop aanspreken. De Rotterdammer had dit kennelijk in de gaten, stapte uit en rende hard weg. De man kon snel worden getraceerd en werd aanhouden. Hij rook naar alcohol maar wilde niet blazen. Wanneer een automobilist weigert te blazen zal altijd zijn rijbewijs worden ingenomen en zal de rechter de hoogst mogelijk straf voor rijden onder invloed opleggen. Nadat de man gehoord was en op de stoep van het politiebureau stond begon hij de agenten uit te schelden. Hij werd vervolgens weer aangehouden, nu voor de belediging van agenten, en ingesloten voor verhoor.

Onder invloed

HOUTEN- Op zaterdagavond werd een man aangehouden na asociaal weggedrag. Omstreeks 21.00 uur zagen agenten dat de 37-jarige man met behoorlijk hoge snelheid reed over de Rondweg en hier inhaalde waar dat niet mocht. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 380 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.