Politieberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 28-05-2006

Overval op bedrijf

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een man overvallen in zijn bedrijf. Omstreeks 17.30 uur kwamen drie mannen plotseling het bedrijf binnen aan de Schoneberglaan. De 37-jarige man (woonplaats onbekend) werd bedreigd met een wapen en moest geld afgegeven. Nadat dit was gedaan verdwenen de overvallers weer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844

Gekneusde ribben na beroving

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een 75-jarige vrouw uit Utrecht was bestolen van haar handtas aan de Van Weerden Poelmanlaan. Agenten troffen de vrouw aan en zij vertelde dat een man met een getinte huidskleur haar tas wilde pakken. De vrouw hield haar tas echter stevig vast. De man duwde de vrouw vervolgens en zij kwam ten val. De man zag nu kans toch haar tas af te pakken. Door de valpartij liep de vrouw enkele gekneusde ribben op. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district; Marco Polo; 0900-8844.

Vast in auto

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 15.50 uur zagen getuigen dat een 51-jarige man uit Utrecht aan het inbreken was in een auto die stond geparkeerd op de Maliestraat. De getuigen hielden de deur van de auto dicht en zo werd voorkomen dat de man zou vluchten. Door agenten kon de man eenvoudig worden aangehouden en worden ingesloten voor verhoor.

Onder invloed

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel had gedronken. Omstreeks 17.00 uur werd de 48-jarige (woonplaats onbekend) man gecontroleerd op de Ambachtsweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 920 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Controle alcohol

UTRECHT- Vanaf vrijdag 19.00 tot zaterdag 03.00 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Nijenoord en het Oppenheimplein. Deze controle werd in samenwerking gedaan met 3 VO en in het kader van de actie Bob of Bon. In totaal kregen 5 automobilisten een verbaal omdat ze teveel hadden gedronken. De hoogst gemeten uitslag was 745 ug/l. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een alcoholcontrole gehouden op de Mariaplaats en de Nobelstraat. Hier werden 3 automobilist betrapt met een slok teveel op. De hoogst gemeten uitslag was hier 365 ug/l. Tegen de overtreder is proces-verbaal opgemaakt.

Stevige drinker

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 23.30 uur reed de 54-jarige man uit Tienhoven op de Keggedreef een aantal paaltjes omver. Dit werd gezien door getuigen en de politie werd gewaarschuwd. De politie trof de bestuurder aan op de Arnodreef. Hij rook sterk naar alcohol en moest blazen en blies op het bureau maar liefst 1035 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs niet inleveren omdat deze al eerder door de politie was ingenomen voor een soortgelijk geval.