KWF Kankerbestrijding


Amerikanen fietsen van kust naar kust voor kankeronderzoek

01 mei

Op dinsdag 2 mei gaan vier Amerikanen in Bloemendaal van start voor een fietstocht dwars door Europa om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Expeditieleider Stan Havlick heeft de afgelopen jaren met vergelijkbare "coast-to-coast"-tochten de overige continenten inmiddels al veroverd (zie www.coast-2-coast.org). De 4500 km lange beproeving begint met het achterwiel in de Noordzee en eindigt met het voorwiel in de Kaspische zee. Burgemeester de Gelder van Bloemendaal geeft om 8 uur s ochtends het startschot bij strandtent Woodstock69 aan de Zeeweg in Bloemendaal aan Zee.

Stan en zijn collegas fietsen in twee maanden tijd dwars door Europa om aandacht te geven aan kankeronderzoek en om fondsen te werven. Alle vier hebben zij dierbaren verloren aan kanker. Zij weten als geen ander dat de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte nog lang niet gewonnen is en zamelen daarom geld in voor de Colorado Cancer Foundation en de Universiteit van Colorado. Voor de tocht door Europa kunt u ook geld doneren aan KWF Kankerbestrijding. Onderweg zullen de fietsers verschillende wetenschappelijke instituten en ziekenhuizen bezoeken die zich bezig houden met bestrijding van kanker. Fietsend door Rusland zal de ploeg ook stil staan bij de kernramp in Tsjernobyl 20 jaar geleden. Op maandag 1 mei bezoeken de vier wielrenners het LUMC Cancer Center in Leiden.

Ook doneren?
Men kan deze actie ondersteunen door te doneren via de website (www.coast-2-coast.org) of door geld over te maken aan KWF Kankerbestrijding gironummer 12817 o.v.v. coast-2-coast ( http://www.kwfkankerbestrijding.nl/acties ).

Contact
Frederik Hes
Telefoon: 023 584 2224
E-mail: f.j.hes@lumc.nl

voor meer informatie klik op http://www.coast-2-coast.org of http://www.co-cancer-foundation.org