Politieberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 28-05-2006

Bedreiging met mes

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 58-jarige vrouw aangehouden nadat ze verschillende mensen had bedreigd met een mes.

Omstreeks 00.30 uur kwam een melding binnen dat in een flat aan het Prins Willem Alexanderpark een vrouw met een mes verschillende bewoners bedreigde. Na de woning van de vrouw getraceerd te hebben wilde de politie de vrouw aanhouden. Zij weigerde echter de deur open te doen. Uiteindelijk heeft de vrouw, na veel overleg, de deur geopend en is ze in haar woning zonder problemen aangehouden. Daar trof de politie ook 4 grote messen aan, die in beslag genomen zijn.

De vrouw is voor verhoor overgebracht naar het bureau in Zeist. De zaak zal verder onderzocht worden.

Aanhouding na verkeersovertredingen

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 19-jarige man uit Lienden aangehouden nadat hij verschillende verkeersovertredingen beging.

Rond 02.30 uur zagen surveillanten de man met hoge snelheid de kruising tussen de Kerkewijk en de Raadhuisstraat oprijden. Daarna reed hij met slippende banden voor en achteruit over de weg. Na de man aan de kant gezet te hebben weigerde hij een ademtest af te leggen. Hierop werd de man meegenomen naar het bureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zijn ouders zijn in kennis gesteld en hebben hem later die nacht opgehaald. De man zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen, die bij weigering van een blaastest de hoogst mogelijke straf voor rijden onder invloed kan geven.

Vernieling

VEENENDAAL In de vroege ochtend van 27 mei hebben surveillanten twee mannen beboet na het vernielen van een plantenbak.

Omstreeks 3.30 uur hoorden surveillerende agenten dat er iets kapot gegooid werd in de Tuinstraat. Gelijktijdig zagen zij twee mannen lachend wegfietsen uit de richting van het geluid. Bij een horecagelegenheid aan de J.G. Sandbrinkstraat bleek een plantenbak kapot gegooid te zijn.

De agenten konden het twee fietsende mannen van 19 en 20 jaar aan de Kerkewijk staande houden. Zij gaven toe verantwoordelijk te zijn voor de vernieling en waren bereid de schade te vergoeden.

Na een boete gekregen te hebben voor baldadigheid mochten de mannen naar huis. De politie zal er op toezien dat de schade vergoed wordt.

Te veel gedronken

DOORN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het rijbewijs van een 22-jarige man ingevorderd, nadat bleek dat hij te veel had gedronken.

De man uit Hendrik Ido Ambacht werd bij een verkeerscontrole aan de Amersfoortseweg aan de kant gezet. Hier kreeg de man een ademtest. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Na een verdere ademanalyse op het bureau blies de man 445 ug/l, wat veel meer is dan de limiet van 220 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en is de man, in afwachting van een uitspraak van de rechter, heengezonden.

Aanhouding na botsing

VEENENDAAL In de vroege ochtend van zaterdag 27 mei kreeg de politie een melding binnen van een aanrijding op de rotonde aan Wageningseweg en Rondweg-oost.

Ter plaatse bleek een 34-jarige bestuurder uit Veenendaal op de rotonde uit de bocht gevlogen te zijn. Hierna was hij tegen een lantarenpaal gebotst waardoor de voorkant van zijn auto flink beschadigd was. De bestuurde liep letsel op aan zijn hand, waarvoor hij naar het ziekenhuis moest.

De man bleek onder invloed van alcohol gereden te hebben. Hij blies 840 ug/l. bij een ademanalyse, waar de limiet op 220 ug/l. ligt. De bestuurder van de auto is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed

LEERSUM In de nacht van zaterdag op zondag werd bij een verkeerscontrole aan de Rijksstraatweg een 29-jarige man uit Medemblik aangehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 01.30 uur werd de man aan de kant gezet bij een verkeerscontrole. Na ademtest bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hierop werd hij overgebracht naar het bureau voor verdere analyse. Hier werd vastgesteld dat de man 720 ug/l. in zijn lichaam had.

Omdat de verdachte eerder voor hetzelfde feit is aangehouden en ook geen rijbewijs of andere identificatie kon voorleggen (of laten brengen) is hij overgebracht naar bureau Veenendaal voor de nacht.

Geweldpleger aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op zondagochtend werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat een 19-jarige man uit Amsterdam op de Veldpoortstraat op zijn gezicht was geslagen. De geweldpleger verdween vervolgens. Agenten keken uit in de omgeving en troffen in de omgeving de 18-jarige verdachte uit Driebergen aan. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.