Digitale Gemeente Houten

Electro Clash avond in Chipolata met Elle Bandita en Lesbian Mouseclicks

zondag 28 mei 2006 - Bron: Chipolata

Voor het eerst in haar geschiedenis organiseert Chipolata een electro party met live acts. Zaterdag 3 juni zullen twee live acts het podium van Chipolata trotseren, namelijk het markante duo Lesbian Mouseclicks en de diva van de electro punk uit Rotterdam Elle Bandita. DJ Simcon van Xinix Soundsystem zal de avond verder invullen met zijn eigen unieke draaistijl: van electro, ouwe disco tot scratching breaks.

Elle Bandita is een een-vrouws formatie bestaande uit haarzelf met een gitaar begeleid door een 4-track taperecorder. De muziek kan je het best omschrijven als een mix tussen electro, punk en pittige rock met notenkrakende solos. Het gaat om de lol, maar haar teksten zijn ook sociaal kritisch. Ze begon in de lente van 2004, toen Elle Bandita in het bezit kwam van een multitracker en een drumcomputer. Ze maakte tientallen songs in die periode en verzamelde die op een demo tape, die heel populair was in omgeving van Rotterdam. In Maart 2005 had ze haar debut in Nighttown te Rotterdam. Dat was een waanzinnig succes en haar doorbraak in de rest van Nederland.

Lesbian Mouseclicks is een electro formatie uit utrecht en omgeving. In september 2004 sloegen beatmaster/melodymaker Undrazz en voicemaster Petruzz hun handen in een om te gaan experimenteren met electronische muziek. Dit resulteerde in een tweetal demo's in 2004/2005 en een aantal optredens in Nederland en Duitsland. Hun hoogtepunt was dat het Duitse label Das drehmoment een van hun nummers op een verzamel LP heeft gezet en dat ze in april 2006 een spetterend optreden gaven samen met Legowelt en Polygamy Boys in Berlijn. Ze zijn er nu klaar voor, om met hun combinatie van electropop en pittige vloervullers, ook heel Nederland te gaan veroveren.

De avond begint om 20.30 uur en de entree is 5 euro. Voor meer info bel naar Chipolata 030-6341757 of kijk op de website.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).