Politie Friesland

Politie zoekt getuigen doorrijden na aanrijding met gewonde

Scooterrijder laat gewonde vrouw achter

Sneek, 28-05-2006 o De politie zoek getuigen van een grof geval van doorrijden na aanrijding, waarbij een 37-jarige vrouw uit Sneek donderdagavond omstreeks 22:30 uur gewond raakte. De vrouw werd met onder andere een armfractuur en een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De scooterrijder ging er vandoor zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Achtergebleven helm scooterrijder De vrouw werd met haar fiets op de hoek van het Grootzand en de Scharnestraat aangereden door een man op een scooter, die vanaf het trottoir kwam. Beiden kwamen ten val. De scooterrijder schold haar vervolgens uit en ging er snel vandoor in de richting van de Waterpoort. Zijn helm (zie bijgevoegde foto) bleef achter op de plaats van het ongeval. De verdachte is een jongeman van ongeveer 16 jaar, donmker haar met lange stekels en gekleed in een lichte trui. Hij reed op een gele scooter, merk onbekend, met schade. Op de plaats van het ongeval bleven enkele kunststof delen van de scooter achter.

Door de politie is de omgeving afgezocht, zijn getuigen gehoord en is een sporenonderzoek ingesteld. Dat heeft helaas nog niet tot de aanhouding van een verdachte geleid. De politie roept daarom getuigen of anderen die klaarheid kunnen brengen in deze grove doorrijding na aanrijding, op zich te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.