Socialistische Partij

SP Alkmaar :: Nieuws

SP tegen sloop woningen Huygensstraat

29-03-2006 * Er zijn plannen van Woonwaard om toch de woningen aan de Huygensstraat te slopen. In 2003 is echter nog bepaald dat deze woningen in zo'n goede staat verkeerden dat zij na een opknapbeurt in ieder geval nog 15 jaar zouden kunnen blijven staan.

Een deel van de woningen waar het om gaat heeft ondertussen te kampen met achterstallig inderhoud, terwijl er wel steeds huurverhogingen hebben plaatsgevonden. Een ander deel van de woningen is wel goed onderhouden. Er wordt niet goed gecommuniceerd met de bewoners van de woningen. Zij geven zelf aan dat zij als groep willen worden benaderd en niet individueel. Toch loopt Woonwaard in de straat van deur tot deur. Alhoewel er geen sloopvergunning is, lijkt de gemeente wel voorstander te zijn van de sloopplannen. Zij heeft er echter nog geen uitspraak over gedaan.

De SP doet dat wel.

De SP is tegen sloop van deze huurwoningen. De ervaring leert dat de woningen die na sloop terugkomen duurder zijn dan de woningen die er nu staan. Mede hierom zullen lang niet alle huidige bewoners na nieuwbouw kunnen terugkeren in hun wijk. Woonwaard zal zich moeten houden aan de afspraken uit 2003. Dat betekent dus geen sloop van de woningen aan de Huygensstraat.