Socialistische Partij

SP Alkmaar :: Nieuws

SP steunt het actiecomité Huygensstraat

28-05-2006 * Woningen in de Huygensstraat die een paar jaar terug nog gerenoveerd zouden gaan worden moeten nu van Woonwaard worden gesloopt. Veel bewoners zijn het er niet mee eens. Na druk van het actiecomité stemde Woonwaard in met een onafhankelijk onderzoek.

In Oud Overdie zal een uitgebreid reconstructie- en renovatieplan worden uitgevoerd. In 2002 werden de huizen in de Huygensstraat, door een onafhankelijk adviesbureau, geïnspecteerd en kregen de huurders te horen dat de woningen worden gerenoveerd voor een periode van minimaal 15 jaar. In 2005 heeft Woonwaard zelf opnieuw de woningen bekeken en de conclusie was dat de woningen rijp zijn voor de sloop. De hechte groep huurders pikken dit niet en hebben een actiecomité opgericht. Als Socialistische Partij, met haar wortels in de wijk, steunen we de strijd tegen dit onrecht.
De technische staat van de woningen is slechts een excuus want Woonwaard heeft een dubbele agenda. De huizen in de aangrenzende straten gaan plat en de huizen in de Huygensstraat staan in de weg. Woonwaard heeft de bouwkundige normen verhoogd om de kosten voor renovatie kunstmatig op te schroeven.
Woonwaard, verrast door de protesten, heeft nu ingestemd met een onafhankelijk onderzoek. Eind juni komen het actiecomité, Woonwaard en SP opnieuw bij elkaar om te proberen tot een oplossing te komen.

Wordt vervolgd.

Namens het SP bestuur,
Dirk Hietberg.
Zie ook:
* SP tegen sloop woningen Huygensstraat