Ministerie van Defensie

28-05-2006 12:19

EUROPEES TAEKWONDO-GOUD VOOR DENNIS BEKKERS

Taekwondoka Dennis Bekkers is er gisteren (27 mei) in geslaagd voor het eerst in zijn carrière de Europese titel te grijpen in de klasse tot 67 kg. In de finale versloeg de in topvorm verkerende luchtmachtsergeant de uit Israel afkomstige Tom Hovav met 6-0. De bronzen plakken waren voor Omar Badia (Spanje) en Aslanbek Dzitiev (Rusland).

In de eerste partij versloeg Bekkers met 6-2 de Fin Juho Kostiainen. Daarna moest de Hongaar Dira Arpad met 7-0 het onderspit delven. Siarhei Sachuk uit Wit-Rusland bood meer tegenstand, maar moest zich uiteindelijk ook met 3-1 gewonnen geven. In de halve finale was Bekkers veel te sterk voor de Rus Aslanbek Dzitiev, die hij op fenomenale wijze met 7-0 declasseerde. De Europese titel veroverde de sergeant in stijl door in de finale Tom Hovav met 6-0 te verslaan.

"Het is echt ongelofelijk wat me vandaag is overkomen. Ik was super geconcentreerd en al mijn tegenstanders ruimschoots de baas. Dit geeft me een geweldig gevoel. Na er een paar jaar dicht bij te zijn geweest heb ik eindelijk de Europese titel te pakken", jubelde de Bosschenaar na afloop.