Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 28 mei 2006

Zaanstreek-Waterland, 28-05-2006

Politie zoekt getuigen spoorwegongeval Zaandijk

Zaandijk, 27 mei 2006, 11:52 uur

De politie wil in contact komen met getuigen van het spoorwegongeval dat zaterdagmiddag 27 mei plaatsvond ter hoogte van de spoorwegovergang bij station Koog-Zaandijk. Bij het ongeval waren een bromfietser, een personenwagen en een sneltrein betrokken. De bromfietser, een 34-jarige inwoner van Wormer reed op het fietspad parallel aan het spoor in de richting van Wormerveer. Bij de kruising met de Guisweg werd de bromfietser geschept door een personenwagen die vanuit tegengestelde richting kwam en na groen licht te hebben gekregen rechtsaf de spoorweg over wilde steken. De bromfietser kwam naast het spoor terecht, de auto, met daarin drie inzittenden, kwam op het spoor tot stilstand. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Wormerveer, en de bijrijder, een 18-jarige inwoonster van Wormerveer, stapten uit de auto om polshoogte te nemen hoe het met de bromfietser gesteld was. De spoorwegbomen gingen niet lang daarna dicht vanwege een aanstormende sneltrein uit Amsterdam. Een omstander heeft de derde inzittende, een 6-jarig meisje uit Hoorn, uit de auto gehaald. De sneltrein die volgens een van de machinisten een snelheid had van zo'n 85 km per uur en circa 80 passagiers vervoerde kon niet meer op tijd remmen en schepte de auto die total loss raakte. De bromfietser heeft aan de aanrijding met de auto een diepe snijwond in zijn been overgehouden en vermoedelijk een paar gebroken vingers. Voor behandeling is hij naar ziekenhuis De Heel overgebracht. De inzittenden van de personenwagen zijn naar het hoofbureau van de politie op Zaandijk gebracht waar ze zijn opgevangen door politiemedewerkers en onderzocht door ambulancepersoneel. Zij zijn met de schrik vrijgekomen. De politie heeft tijdelijk een omleiding ingesteld, iets voor half drie was alle verkeer weer mogelijk. De sectie Verkeersondersteuning van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Vooral getuigen van de aanrijding tussen de bromfietser en de personenwagen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Koog/Zaandijk, via telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij ontmanteld

Zuidoostbeemster, 27 mei 20:55 uur

In een woning aan de Willem Molenaarstraat in Zuidoostbeemster heeft de politie na een tip een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolderverdieping stonden 163 bijna rijpe planten. Ook trof de politie de voor hennepteelt benodigde apparatuur aan zoals: kachels, lampen en folie. De bewoners, een 47-jarige man en zijn 39-jarige vrouw, zijn aangehouden. De hennepplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Met auto in greppel

Oosthuizen, 27 mei 2006, 02:31 uur

Een 22-jarige Volendammer is vrijdagnacht op de Provincialeweg N247 tussen Edam en Oosthuizen met een bestelauto tegen een boom aangereden en in de naastgelegen greppel terechtgekomen. De man beweerde zelf niet gereden te hebben; de bestuurder zou zijn weggelopen. De man rook naar het inwendig gebruik van alcohol en sprak met dubbele tong. De politie heeft een bloedtest bij de man afgenomen. Voor de zekerheid is een sporenonderzoek ingesteld in de auto en is de omgeving afgezocht naar een eventueel tweede persoon, maar niets duidde hier op. De man is ter observatie naar een ziekenhuis in Hoorn overgebracht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Caravan uitgebrand

Uitdam, 27 mei 2006, 01:49 uur

Een stacaravan op een camping aan de Zeedijk in Uitdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand. Vermoedelijk is de brand in de slaapkamer ontstaan. De eigenaar, een in Nederland werkende Canadees was op het moment van de brand in Canada. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Bedreiging

Beets, 27 mei 2006, 00:05

Een 20-jarige inwoner uit Hoorn is vrijdagnacht aangehouden op verdenking van bedreiging. Bij de politie kwam een melding binnen dat op een feestje in een woning aan Beets een dronken man zich misdroeg. Daar aangekomen verklaarden getuigen dat de man bedreigingen zou hebben geuit, een paar vuistklappen had uitgedeeld, met spullen gooide, met een steeksleutel had gezwaaid en daarbij een aanwezige had geraakt. De politie heeft daarop de man aangehouden. Het slachtoffer dat met de steeksleutel is geraakt, een 18-jarige jongen uit Oosthuizen, heeft er een kraswond van ongeveer 10 cm op zijn buik aan overgehouden.

Mes in beslag genomen

Zaandam, 27 mei, 18:01 uur

Op een terrein aan de Klaas Katerstraat in Zaandam heeft de politie een 54-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden. Er werd melding gemaakt van een vechtpartij waarbij een van de vijf betrokkenen een mes zou hebben getrokken. Bij de fouillering van de verdachte werd het 20 centimeter lange lemmet aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en de man is verhoord.

Bromfietser gewond

Oostzaan, 27 mei 2006, 23:40 uur

Op het Zuideinde is een 18-jarige bromfietser uit Amsterdam na een aanrijding met een auto gewond geraakt. De automobilist, een 34-jarige Oostzaner, reed over het Zuideinde komende uit de richting van de Kerkbuurt. Hij sloeg op het kruispunt met de Lisweg linksaf. Hierbij kwam de auto met de bromfietser in botsing, die op dat moment op het Zuideinde reed in de richting van de Kerkbuurt. De Amsterdammer is met vermoedelijk een bovenbeen- en armfractuur naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen zou de bromfiets geen licht hebben gevoerd.

Dierenbeul aangehouden

Wormerveer, 28 mei, 00:37 uur

Bij de politie werd melding gemaakt van dierenmishandeling in een woning aan de Albert Meijnsstraat in Wormerveer. Aldaar verklaarde een 59-jarige bewoonster dat haar buurman haar woning was binnengedrongen en haar hond van twee hoog naar beneden had gegooid. De 42-jarige buurman bevestigde dit tijdens zijn aanhouding. Het hondje is met onbekend letsel voor onderzoek door een behulpzame omwonende naar de dierenarts overgebracht. De verdachte is op het politiebureau onderzocht door een arts van het Riagg en vervolgens opgenomen.