Politie Gelderland-Zuid

Broers door groep gemolesteerd

Nijmegen, 28-05-2006 o In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat door een grote groep gevochten zou worden in het Kronenburgerpark. Er zou door meerdere mensen met riemen geslagen worden. De politieagenten, die snel met meerdere eenheden ter plaatse waren, zagen dat een groep mannen bij de vijver in het park een man met riemen aan het aftuigen was. Bij het zien van de politie stoof de groep uiteen.

In de directe omgeving konden zes verdachten worden aangehouden. Het betreft Nijmegenaren van 17 tot 25 jaar oud. Zij zijn allen ingesloten op verdenking van openlijke geweldpleging.
Het slachtoffer, een 29-jarige inwoner van Hoorn, was dermate ernstig gewond dat hij per ambulance is overgebracht naar het UMC St. Radboud in Nijmegen. Daar moest hij direct geopereerd worden. Een broer van het slachtoffer, leeftijd op dit moment onbekend, bleek bij de schermutseling ook gewond te zijn geraakt. Hij is door agenten naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.
De politie sluit niet uit dat naar aanleiding van deze geweldpleging nog meer aanhoudingen zullen volgen. Nog niet bekend is wat de eventuele aanleiding voor het geweld was.
(03)