Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na mishandeling

Ook slachtoffer aangehouden voor bedreiging

Nijmegen, 28-05-2006 o Agenten die dienst deden vanuit het Mobiel Steunpunt in de Molenstraat in Nijmegen werden in de nacht van zaterdag op zondag aangesproken dat zojuist iemand door een groepje, waaronder ook een vrouw, in elkaar was geslagen. Dit werd bevestigd door een portier van een horecagelegenheid.

Het slachtoffer, een 23-jarige Nijmegenaar, vertelde dat het groepje was verdwenen in de richting van de Vlaamsegas. Bij onderzoek werden in de Van Welderenstraat twee mannen en een vrouw aangetroffen die aan de opgegeven signalementen voldeden. Eén van de mannen ging er bij het zien van de politie snel vandoor. Hij kon na een korte sprint door een lid van het mountainbiketeam worden aangehouden. Deze 24-jarige Nijmegenaar werd overgebracht naar het politiebureau. Ook de andere man, 22-jarige Nijmegenaar, en de vrouw, 24-jarige Nijmeegse, werden aangehouden.

Terwijl politieagenten bezig waren met het overbrengen van de verdachten bleek dat het eerder genoemde slachtoffer een voorbijganger met de dood bedreigde. Ook maakte hij trappende bewegingen naar die voorbijganger, een 21-jarige Nijmegenaar.
Daarop werd ook de 23-jarige Nijmegenaar aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.
(03)