Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doorrijden na aanrijding

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:20:06

Arnhem - Een 40-jarige Haagse automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Arnhem. Rond 01.00 uur reed de man over de Jansbinnensingel, komende uit de richting van het Willemsplein. Voor hem reed een 34-jarige automobilist uit het Duitse Siegen. De Duitser remde af en wilde rechts van de weg gaan parkeren. Het lukte de Hagenaar niet om tijdig zijn voertuig tot stilstand te krijgen. Een botsing volgde, waarna de Hagenaar even uitstapte, om vervolgens weer in zijn auto te stappen en weg te rijden. Mensen van de Marechaussee kwamen de man niet veel later tegen op de Huijghenslaan. Daar bleek dat hij zonder geldig rijbewijs reed. Tevens zou hij valse persoonsgegevens hebben opgegeven en verkeerde hij onder invloed (ongeveer 1,31 promille). De man werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie personen aangehouden na mishandeling in Rheden
Publicatiedatum: 28-5-2006 13:19:42

Rheden - Een 31-jarige Velpenaar, zijn 35-jarige plaatsgenoot en een 21-jarige Elstse zijn in de nacht van zaterdag op zondag (rond 04.10 uur) aangehouden nabij de woning van de 31-jarige Velpenaar. Het drietal wordt er van verdacht eerder die nacht drie personen te hebben mishandeld en vazen te hebben vernield in een woning in Rheden. De 48-jarige ex van de 31-jarige man was die nacht op bezoek bij bekenden. Om nog onduidelijke reden kwam de Velpenaar met de twee anderen naar dat Rhedense huis. Binnen zou de 48-jarige vrouw onder meer in het gezicht zijn geslagen. Twee Arnhemmers (29 en 27 jaar oud) waren ook in het huis aanwezig waren; zij werden eveneens mishandeld (in het gezicht geslagen). Bij de ruzie sneuvelden vier vazen. Na de mishandeling vertok het trio en werd even later aangehouden in Velp. Ambulancepersoneel heeft zich in Rheden ontfermd over de slachtoffers.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rhedenaar aangehouden

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:19:06

Rheden - Een 19-jarige inwoner van Rheden is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woonplaats aangehouden. De politie kreeg die nacht de melding dat er gevochten zou zijn. Agenten gingen ter plaatse en troffen twee mannen - de 19-jarige en iemand waarvan de personalia nog onbekend zijn - aan, zittend op een bank. De twee zouden om nog onduidelijke reden ruzie met elkaar hebben gehad. De Rhedenaar zou hebben aangegeven dat er niet met de politie werd gepraat, waarna hij zich recalcitrant zou hebben opgesteld. De agenten vermoedden dat de man betrokken was bij de mishandeling van de ander en hielden hem aan (hij werd tevens aangehouden voor openbare dronkenschap). Bij de aanhouding pleegde de Rhedenaar verzet, waardoor het voor de agenten niet mogelijk was om de gegevens van de andere persoon op te nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhems echtpaar aangehouden voor beledigen agent
Publicatiedatum: 28-5-2006 13:18:44

Arnhem - Een Arnhems echtpaar is zaterdagmiddag rond 17.15 uur aangehouden op de Vlamoven in hun woonplaats. Een agent zag dat de twee in een auto te hard over de IJsseloordweg reden. Hij gaf een stopteken, waaraan werd voldaan. Bij het aanzeggen van een proces-verbaal zou de 31-jarige vrouw de agent zijn gaan beledigen. Vervolgens zou de 32-jarige bestuurder de agent eveneens hebben beledigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei

---

Gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:24:48

Ede - Een 5-jarige Edenaar is zaterdagavond (rond 19.00 uur) gewond geraakt (vermoedelijk aan het hoofd). Dit gebeurde bij een verkeersongeval op de Hofbeeklaan in Ede. Op de Hofbeeklaan reed een 24-jarige Edese automobilist. Vlak voorbij de kruising met het Grootveld zou het jongetje lopend de weg zijn overgestoken. Zijn hoofd zou de linkerspiegel van de auto hebben geraakt. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. Bennekom - Een 23-jarige automobilist uit Heikant is zondagochtend (rond 03.37 uur) gewond geraakt in Bennekom. Hij reed over de Kierkamperweg toen op een gegeven moment zijn wagen in een slip raakte. Het voertuig kwam tegen een boom tot stilstand. De man raakte gewond (aan het hoofd). Hij is voor medische controle en behandeling overgebracht naar de Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede. Waarschijnlijk was er drank in het spel.
Garderen - Een 57-jarige Garderense snorfietser is in de nacht van zaterdag op zondag door een ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. De man was in zijn woonplaats gaan rijden op een snorfiets. Op de Apeldoornsestraat - tussen de Harderwijkerkarweg en de rotonde Zondag - zou hij in botsing zijn gekomen met een wildzwijn. Hij kwam ten val en liep onder meer hoofdletsel op. Vervolgens is hij weer op zijn snorfiets gestapt en naar zijn woning
gereden. Daar is hij geholpen door zijn buren en werd contact gezocht met de politie.
Barneveld - Een 77-jarige Barneveldse automobilist kampte vrijdagmiddag (rond 16.30 uur) met nekklachten, nadat hij betrokken was geweest bij een botsing op de Kallenbroekerweg in Barneveld. De man reed over de genoemde weg, gaande in de richting van de Schoutenstraat. Achter hem reed een 19-jarige automobilist uit Zwartebroek. Op een gegeven moment moest de Barnevelder remmen; het lukte zijn achterligger niet om zijn voertuig ook tijdig tot stilstand te brengen. De botsing was het gevolg. Voor zover bekend is de man niet naar een ziekenhuis overgebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie-inzet rondom voetbalwedstrijd

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:24:24

Nijkerk - Politie-inzet was nodig rondom een voetbalwedstrijd die zaterdagmiddag plaatsvond in Nijkerk. Er was een rumoerige sfeer, waardoor zelfs eenmaal een politiehond bij een gevecht tussen supporters moest worden ingezet.
Een 16-jarige Huizenaar werd aangehouden. Om verdere escalatie te voorkomen had de politie supporters gevorderd in een bus plaats te nemen. De Huizenaar weigerde dit, ondanks enkele vorderingen. Hierop werd hij aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles VHT

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:23:54

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft afgelopen vrijdag enkele verkeerscontroles uitgevoerd in het district West-Veluwe Vallei. Zo controleerde men vrijdag van 10.30 uur tot 12.45 uur het verkeer op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Hier werden 450 passanten gecontroleerd. Er werden veertien overtredingen geconstateerd (waarvan dertienmaal te hard rijden en eenmaal een proces-verbaal voor een hulpkoppeling bij een aanhangwagen).
In Kootwijkerbroek hield het VHT vrijdag tussen 13.30 uur en 15.45 uur een verkeerscontrole op de Veluweweg. Hier werden 250 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Van dit aantal reden er 23 met te hoge snelheid en bleek één voertuig een onjuist kenteken te voeren. VHTers waren vrijdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur ook aanwezig langs de Edeseweg in Wekerom. Hier werden 70 verkeersdeelnemers gecontroleerd en werden er 10 verkeersovertredingen geconstateerd (waarvan achtmaal te hard rijden).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhouding van inbreker

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:23:28

Nijkerkerveen - Een 43-jarige Amsterdammer is zaterdagmorgen (rond 05.00 uur) aangehouden in Nijkerkerveen. De man zou geprobeerd hebben daar in een woning in te breken. Een dakraam stond open en de Amsterdammer zou via het dak geprobeerd hebben bij het raam te komen. De bewoners werden wakker doordat enkele dakpannen verschoven. Zij namen een kijkje. Hierna zou de man uit de dakgoot zijn gesprongen en raakte hij met zijn hoofd de muur, om vervolgens weg te lopen. Een bewoner van het huis waarschuwde de politie en achtervolgde de Amsterdammer totdat de politie hem kon inrekenen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijzen ingevorderd

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:23:05

Wageningen - Het rijbewijs van een 23-jarige Edese bromfietser is in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. Agenten zagen de man rond 00.30 uur over de Generaal Foulkesweg in Wageningen rijden. De man slingerde en droeg geen helm. De agenten zetten de man aan de kant, met de bedoeling hem te bekeuren voor het rijden zonder helm. Toen ze hem aanspraken roken ze een alcohollucht. Een blaastest volgde, welke uitwees dat de Edenaar onder invloed verkeerde (ongeveer 1,38 promille). Het rijbewijs werd ingevorderd, tevens kreeg de bromfietser een rijverbod van zes uur opgelegd.
Voorthuizen - Ook het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Voorthuizen is ingevorderd. De man reed zaterdag (rond 02.20 uur) over de Bosweg in Voorthuizen, gaande in de richting van de Jan de Jagerweg. Hij had niet voortdurend zijn wagen onder controle. Op een gegeven moment kwam de auto in de berm terecht en tenslotte op zijn rechterzijkant in een droogliggende sloot. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. De agenten roken een alcohollucht en namen de automobilist een blaastest af. Hij bleek onder invloed te verkeren (2,07 promille). Hierop werd hij aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van elf uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tweemaal kop-staartbotsing op Veenderweg

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:22:43

Ede - Tot tweemaal toe heeft er - in een kort tijdsbestek - een kop-staartbotsing plaatsgevonden op de Veenderweg in Ede. Rond 16.25 uur ging het mis toen een 35-jarige Edese automobilist - komende uit de richting van de Merellaan - moest remmen voor het verkeer. Hij kon stoppen, maar dat lukte zijn 27-jarige Edese achterligger niet. Waarna de twee autos elkaar raakten.
Ongeveer een kwartier later was er weer een botsing. Dit keer reden een 62-jarige Edese automobiliste en een 25-jarige Edenaar over de Veenderweg, komende uit de richting van de Proosdijerveldweg. De vrouw remde, waarna haar achterligger de achterzijde van haar wagen raakte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Automobilist uit Veenendaal aangehouden

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:22:18

Ede - Op de Pakhuisweg in Ede is in de nacht zaterdag op zondag (rond middernacht) een 22-jarige automobilist uit Veenendaal aangehouden. Agenten voerden op de genoemde weg een controle uit. Een agent vroeg de man om zijn papieren. Een omstander - een bekende van de automobilist - stond vlakbij de wagen en bemoeide zich met het gesprek. De agent liet blijken dat de man dit niet moest doen. Kennelijk zinde dit de man uit Veenendaal niet, want hij stapte uit zijn auto en ging voor de agent staan. Hij zou toen de agent een duw hebben gegeven. Vervolgens zou de man zijn vuisten hebben gebald en wederom op de agent zijn afgelopen. Hierop gebruikte de agent pepperspray. De automobilist rende vervolgens weg, maar stopte na enkele tientallen meters, waarna hij werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dreigen met geweld

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:21:57

Ede - Een 43-jarige Edenaar is zaterdagmiddag (rond 17.45 uur) in de woning van zijn familie in Ede aangehouden. Hij zou daar een 61-jarig familielid woordelijk hebben bedreigd. Hierop vluchtte de 61-jarige vrouw haar huis uit, maar werd zij niet meer binnengelaten. De politie werd gewaarschuwd. Toen agenten ter plaatse waren gekomen en de man aanspraken, was de man verbaal agressief naar de politiebeambten toe. De man zou onder invloed hebben verkeerd. Hij werd aangehouden en bleef recalcitrant.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huiselijk geweld

Publicatiedatum: 28-5-2006 13:21:29

Barneveld - Een 40-jarige Barnevelder is vrijdagmiddag (rond 14.45 uur) in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht daar zijn vrouw te hebben mishandeld. De twee kregen om nog onduidelijke reden ruzie, waarna de man zijn vrouw zou hebben geslagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606