Ministerie van Defensie

28-05-2006 13:05

MARK HUIZINGA UITGEVALLEN IN HALVE EK-FINALE

Olympisch judoka Mark Huizinga is vandaag, tijdens het EK in Tampere (Finland), geblesseerd uitgevallen. In de halve finale tegen de Rus Ivan Pershin kwam hij met zijn rechterknie hard op de tatami terecht. De luchtmachtofficier kreeg daarbij tevens een waz'ari tegen. Huizinga probeerde nog wel door te judoën, maar een tweede score voor de Rus betekende het eind van de partij.

Vanwege de aanhoudende pijn liet Huizinga de strijd om het brons lopen. Pershin werd later Europees kampioen. Hhet zilver ging naar de Spanjaard David Alarza en de bronzen plakken werden opgeëist door Winston Gordon (GBR) en Roberto Meloni (ITA).

"Die Rus had een mooie techniek waardoor ik een zwaai door de lucht maakte en hard op de binnenkant van mijn knie terecht kwam. Geen enkele knie had dat gehouden. Doorknokken om het brons was geen enkele optie. Mijn mediale band heeft een flinke opdoffer gekregen; gewoon domme pech", verzuchtte Huizinga na afloop.

De afgelopen tien jaar won hij onafgebroken een medaille op het EK. Die zegereeks is nu onderbroken. De Schiedammer probeert op tijd fit te zijn voor het Militair Wereldkampioenschap, eind augustus.