Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 28 mei 2006

Courage pakt drugsrunner

ROOSENDAAL: Aan de Molenstraat heeft de politie vrijdagavond een 25-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Medewerkers van het drugsteam Courage betrapte de Roosendaler rond 21:00 uur tijdens een poging drugsklanten te werven. De runner bekende het feit en kreeg een proces-verbaal. Na verhoor is hij heengezonden.

Fransen aangehouden voor verboden wapenbezit

ROOSENDAAL: Bij een controle van het drugsteam Courage aan de Boulevard zijn vrijdagavond een 25-jarige inwoner van Mandevre en een 23-jarige inwoner van Villemomble aangehouden. In de auto van het tweetal werden twee busjes traangas gevonden. De verboden wapens zijn in beslag genomen. Na verhoor is het Franse duo heengezonden. Het openbaar ministerie gaf het tweetal ieder een boete van 260,-.

Rijden onder invloed

HOOGERHEIDE: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 45-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden. De man werd betrapt achter het stuur van zijn auto, terwijl hij onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies hij een waarde van 595 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 6 uur.

Jongen aangehouden met xtc-pillen

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagnacht heeft de politie aan de Lievevrouwestraat een 16-jarige inwoner van Woensdrecht aangehouden. Toen de jongen een horecagelegenheid binnen wilde gaan trof een medewerker van het café een hoeveelheid xtc-pillen bij hem aan. De beambte schakelde de politie in, die tijdens een fouillering nog meer drugs aantrof. De verdachte is overgebracht naar het bureau. De politie heeft ruim 60 xtc-pillen in beslag genomen. Na verhoor is hij in de loop van zaterdag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Molenstraat een 21-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man was buitengezet bij een horecabedrijf aan de Molenstraat en wilde verhaal halen bij het personeel van het bedrijf. Agenten probeerde de Bredanaar er van te overtuigen om elders in de stad zijn vertier te halen. Ook na meerdere vorderingen om te vertrekken trok de man richting de portiers om zijn gelijk te halen. Agenten hielden de man vervolgens voor het niet opvolgen van een ambtelijk bevel. Na verhoor is hij in de loop van zaterdagmorgen heengezonden.

Winkeldieven aangehouden

ROOSENDAAL: Bij een winkel aan de Van Beethovenstraat is zaterdagmiddag een 45-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. De man werd door winkelpersoneel betrapt tijdens een poging om enkele flessen sterke drank te stelen. De agena HHHHagenaar gaf ook nog eens een valse naam op. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal voor winkeldiefstal en het opgeven van een valse naam.

Bij een bouwmarkt aan de Borchwerf werd zaterdag rond 14:30 uur een 61-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man liep met enkele gestolen goederen voorbij het detectiepoortje, dat in werking trad. Na verhoor op het politiebureau is de Roosendaler heengezonden. Het openbaar ministerie legde hem een boete op van 130,-.

Politie onderzoekt beroving bejaarde vrouw

ROOSENDAAL: Een 74-jarige vrouw is zaterdagmiddag in het Emile van Loonpark beroofd van haar tas. De vrouw liep rond 17:00 uur door het park, toen vermoedelijk twee onbekende daders haar tas uit haar handen trokken. De vrouw kwam daardoor ten val en moest noodgedwongen haar tas loslaten. Agenten hebben de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de bejaarde vrouw een gekneusde heup heeft opgelopen. Maandag wordt van haar een uitgebreide aangifte opgenomen.

Belgische drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Op de Rijksweg A58 heeft de politie zaterdagavond een 26-jarige inwoner van La Louviere en een 40-jarige inwoner van Asse aangehouden. Bij een controle in de auto door het drugsteam Courage werd een hoeveelheid softdrugs aangehouden. Het Belgische tweetal, dat op weg was naar Belgie, had de drugs in Roosendaal gekocht. In totaal ging het om ruim 200 gram hennep en 200 gram hasj. Het tweetal is voor onderzoek ingesloten.

Wildplasser aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Aan de Penstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 40-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd door surveillerende agenten van het horecatoezicht op heterdaad betrapt toen hij zijn behoefte deed op straat. De man kon zich niet legitimeren en gaf, zo bleek later op het bureau, een valse naam op. Na verhoor is hij met drie bekeuringen: wildplassen, valse naam en identificatieplicht, naar huis gestuurd.

Bergenaar aangehouden na belediging agenten

BERGEN OP ZOOM: Aan de Grote Markt is zondagmorgen een 25-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Agenten probeerde rond 03:00 uur een ruzie op straat tussen de Bergenaar en zijn vriendin sussen. Dat werd door de man niet op prijs gesteld, waarop hij agenten uitschold. Dat kwam hem op een rit naar het bureau te staan. Na verhoor is hij in de loop van zondagmorgen heengezonden met een proces-verbaal.

Auteur: Henk Snepvangers