2e persbericht van zondag 28 mei 2006

Eindhoven, 28-05-2006

Eindhoven: Politie pakt man op na vernieling

Zondag rond 3.20 uur is op de Stationsweg in Eindhoven een 26-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man had bij het NS station een glazen deur stuk getrapt. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemakt. De schade zal op hem verhaald worden.

Eindhoven: Oliespoor leidt naar dronken automobilist

Zondagmorgen rond 10.25 uur is een 40-jarige Eindhovenaar met zijn auto op de Generaal Coenderslaan tegen een elektriciteitskast gebotst. Na het ongeval reed de man door. De politie hoefde echter alleen het oliespoor te volgen waarna ze uitkwamen op de Generaal Debbetslaan waar de auto van de verdachte stond. Nadat de auto door een bergingsdienst werd getakeld kwam de bestuurder te voorschijn. Hij was onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden en op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,15 bij hem vastgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: 251 bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag tussen 10.45 en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Varenschut. Daar werden 192 automobilisten op de bon gezet. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De snelste overtreder reed 93 km/u.

Op de Vossenbeemd controleerde de politie tussen 15.00 en 16.30 uur. Daar werden 59 overtredingen van de maximumsnelheid vastgesteld. Ter plaatse geldt een maximum- snelheid van 50 km/u. De snelste overtreder reed 87 km/u.

Waalre: Computer en koper gestolen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Petunialaan in Waalre. De inbrekers braken een poort open en vernielden een ruit van de achterdeur. Ook binnen in een kantoor werd een deur vernield. De dieven hebben een computer met beeldscherm en ongeveer 2000 koperen haken gestolen.

Best: Flatscreen televisies gestolen

Zaterdagmiddag of zaterdag in de vroege avond is ingebroken in een woning aan de Spoorweglaan in Best. De dieven braken een keukenraam open en konden daarna de woning binnendringen Er zijn onder meer drie flatscreen televisies, een laptop en een gsm gestolen.

Valkenswaard: Twee broers opgepakt na baldadigheid

De politie heeft zondag rond 2.00 uur op de Markt in Valkenswaard twee broers uit Sterksel opgepakt nadat één van hen een deuk in een geparkeerde auto had getrapt. De twee waren bij een café weggestuurd vanwege vervelend gedrag. Door een politieagent werd één van hen naar de taxistandplaats verwezen. Daar trapte de man tegen een geparkeerde auto. Hij werd aangehouden. Zijn broer probeerde dat te voorkomen. Ook hij werd toen aangehouden. Op het politiebureau is daarna proces-verbaal tegen de twee opgemaakt.

Valkenswaard: Politie pakt fietsendieven

Zondag om 4.00 uur zijn in de Beiaardstraat in Valkenswaard twee mannen uit Bergeijk aangehouden. De twee hadden op De Hofnar een damesfiets gestolen en waren daarmee onderweg naar huis. Tegen de twee is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De fiets is al weer terug bij de rechtmatige eigenaar.