Politie Limburg-Zuid
Persberichten Politie Limburg-Zuid - Zondag 28 mei 2006

Kerkrade: echtpaar krijgt klappen

Een echtpaar uit Kerkrade is zaterdagochtend op de Hoofdstraat in hun woonplaats mishandeld door drie onbekende mannen. Het koppel werd bij het verlaten van een discotheek opgewacht door de mannen, omdat de echtgenoot eerder op de avond een opmerking tegen een van hen had gemaakt.

Bij het bezoek aan het toilet van de disco had de mishandelde Kerkradenaar gezien dat er in drugs gehandeld werd op de wc. Toen hij de dealer en zijn klant verzocht om dat buiten te gaan doen, kreeg hij een grote mond terug. Bij het verlaten van de zaak werden de man en zijn vrouw opgewacht door de dealer en zijn companen. De Kerkradenaar werd geschopt en geslagen. Toen zijn vrouw zich in de strijd wilde mengen, kreeg ook zij enkele rake klappen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Kerkrade: collecte voor eigen doel

De politie heeft zaterdag procesverbaal opgemaakt tegen twee meisjes die vorige week in de St. Bernadettestraat in Kerkrade hadden gecollecteerd met zelfgemaakte collectebussen. De opbrengst verdween in eigen zak.

De politie had een tip gekregen dat de meisjes - 15 en 17 jaar oud - vorige week maandag op straat geld hadden opgehaald voor een schoolproject. Dat zouden ze met zelfgemaakte collectebussen hebben gedaan. Zaterdag ontbood de politie de dames op het bureau, alwaar ze al snel door de mand vielen. De opbrengst van de collecte - E 30 - is niet groot genoeg om de boete te kunnen betalen die de meisjes aan hun actie overhielden.

Nuth: inbraak in gemeentehuis

In Nuth is zaterdagochtend ingebroken in het gemeentehuis. De inbrekers moesten echter met lege handen vertrekken, omdat omwonenden glasgerinkel hadden gehoord en de politie hadden gewaarschuwd.

Toen deze enkele minuten later arriveerde, waren de vogels al gevlogen. Getuigen zagen hen wegvluchten op een rode scooter. De inbrekers hadden zich toegang tot het gemeentehuis verschaft door aan de achterzijde van het gebouw een ruit te vernielen. In de haast moesten ze hun buit - drie platte beeldschermen - achtergelaten.

Sittard: 11 aanhoudingen bij alcoholcontrole

Bij een gezamenlijke alcoholcontrole van de Verkeershandhavingsteams van Limburg-Zuid en Limburg-Noord op de N276 tussen Sittard en Susteren, zijn afgelopen nacht 11 dronken bestuurders van de weg gehaald. Bovendien raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij 56 km te hard gereden had.

Ook op andere plaatsen in Zuid-Limburg kregen bestuurders dit weekend een rijverbod en hoge boetes opgelegd omdat ze teveel aan Bachus hadden geofferd. In Kerkrade werd een Duitser aan de kant gezet, die zó dronken was dat hij letterlijk uit zijn auto viel toen de politie hem aanhield. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te hebben. In Heerlen werd een chauffeur van de weg geplukt die stapvoets over een ronde reed. Hij bekende spontaan zes halve liters bier naar binnen te hebben gewerkt. Ook deze dronkaard raakte zijn rijbewijs kwijt.

---- --