Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 27 mei en zondag 28 mei 2006

Naam Chantal Westerhoff : 053-4555588

Bejaarde vrouw opgelicht

Enter

Op vrijdag 26 mei was een 85 jarige vrouw uit Enter alleen in haar woning aan de Rijssenseweg. Omstreeks 11.15 uur kwam een onbekende man bij haar aan de deur. De man vertelde een zielig verhaal over iets wat hem overkomen was. Hij mocht van de vrouw in haar woning bellen. Zijn smoes vond de vrouw zo aannemelijk dat zij hem ter goede trouw een flink geldbedrag leende. De man heeft het geleende geld tot op heden niet teruggebracht. Het signalement van de dader is:
- normaal postuur
- ongeveer 1.70 m lang
- 25-30 jaar oud
- blanke huidskleur
- rond gezicht
- kort stekelig donker haar
- licht Twents accent
- gekleed in een donker spijkerjasje
De vrouw heeft aangifte van oplichting gedaan. (06-066519)

Delden

Ook in een verzorgingshuis in Delden aan de Molenstraat trachtte op zaterdag 27 mei '06 omstreeks 17.19 uur een onbekende man doormiddel van een smoes/verhaal geld afhandig te maken van enkele bejaarde vrouwen. Dit is hem echter niet gelukt. De Politie Twente sluit niet uit dat het om dezelfde man gaat. Deze onbekende man had een verzorgd mogelijk Oost Europees/Slavisch uiterlijk. (06-066826)

De Politie Twente waarschuwt burgers voor de werkwijze van deze onbekende man en verzoekt eventuele getuigen of benadeelden zich te melden. Tel: 0900-8844.

Woningbrand

Almelo

Een 41 jarige bewoonster en haar 5 jarig kind van de Wondestraat in Almelo gingen rond middennacht, van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei, naar bed. De vrouw had even daarvoor nog een sigaret beneden in de woonkamer gerookt. Opeens werd zij wakker door het geblaf van haar hond. Zij zag dat in haar huis zwarte rook stond. De vrouw durfde niet naar beneden. Zij bonsde op de muren en heeft middels het slaapkamerraam om hulp groepen. Een 30 jarige buurman is op haar hulpgeroep afgegaan en heeft snel gehandeld. Met behulp van een ladder haalde hij moeder en kind uit de woning. De brandweer heeft de brand geblust. De brand is ontstaan in de woonkamer, bij de bank. Waarschijnlijk is een niet goed gedoofde sigaret de oorzaak van de brand. De vrouw en haar kind zijn tijdelijk elders ondergebracht. (06-066614)

Mishandeling

Enschede

De Politie Twente heeft op zaterdag 27 mei omstreeks vier mannen(23,27,30 jaar uit Enschede, 24 jaar uit Eibergen) aangehouden terzake mishandeling. Omstreeks 3.18 uur kwam er een melding van een man was mishandeld aan de Oude Markt in Enschede. Agenten troffen daar een 22 jarige man gewond aan. De man was door een ruit van een gebouw in de omgeving geduwd. Hierdoor was de ruit stukgegaan. Met behulp getuigen kon de politie snel de vier verdachten aanhouden. Na verhoor werd de 23 jarige man in verzekering gesteld. De overige verdachten mochten het bureau verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer er de verdachten kenden elkaar. De aanleiding van de mishandeling lag in de relationele sfeer. (06-066621)

Drugsdealers aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten op de mountainbike fietsten op vrijdag 26 mei '06 omstreeks 11.55 uur over de korte Haaksbergerstraat in Enschede. Zij zagen dat er bij het station een groep personen stond die zich verdacht gedroeg. Toen de agenten deze personen aanspraken liet een 29 jarige man uit Enschede een tissue op de grond vallen. Daarin zaten vier bolletjes, vermoedelijk cocaïne. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog een boete van 312 euro had openstaan. De man is opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-066283)

Bedreiger en vernieler aangehouden

Almelo

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er bij de politie Twente een melding van een vernieling van een voordeur aan de Evertsenstraat in Almelo. De 62 jarige bewoonster vertelde dat zij bij haar buren had aangebeld met de vraag of de muziek zachter kon. Haar buurvrouw heeft daarop de muziek zachter gezet. Maar kort daarna stond de 38 jarige vriend van de buurvrouw bij de 62 jarige vrouw voor de deur. Hij was boos en bedreigde de vrouw. Omdat zij bang was deed zij haar voordeur dicht. De man heeft hierop de ruit van de deur met zijn hand ingeslagen. Hierdoor raakte hij gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De man had een slagaderlijke bloeding aan zijn arm opgelopen. De vrouw heeft aangifte gedaan van vernieling en bedreiging. De man is later op de dag aangehouden en heeft een verklaring afgelegd. (06-066062)

Dronken bestuurder rijdt roekeloos op feestterrein

Overdinkel

Op het feestterrein aan de Ruhenbergerweg in Overdinkel reed op zaterdag 27 mei omstreeks 1.10 uur een 24 jarige bestuurder van een personenauto een hekwerk omver. Daarna reed hij tegen een vrouw in een rolstoel aan. De bestuurder was weggereden in de richting van de Hajanweg. Daar werd hij opgewacht door politieagenten die middels een portofoon van de beveiliging op de hoogte waren van zijn roekeloze rijgedrag. De agenten hebben de bestuurder tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man werd aangehouden omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten en onder invloed van alcohol reed. De bestuurder werkte echter niet mee. Hij bedreigde de agenten en bleef zich verzetten tegen zijn aanhouding. Hij werd daarom geboeid overgebracht naar het politiebureau. De 39 jarige vrouw in de rolstoel werd geduwd door een 52 jarige vrouw uit Losser. Zij was net als de rolstoel geraakt door de auto. Beide vrouwen raakten niet gewond en er was geen zichtbare schade aan de rolstoel. Op het politiebureau bleek dat de man een promillage had van 1,8. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man werd omstreeks 13.00 uur in vrijheid gesteld. Zijn auto wordt technisch onderzocht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-066609)

Brandstichting

Hengelo

Op zondag 28 mei 2006 omstreeks 00.05 uur kwam er een melding van een caravanbrand op een camping aan de Twekkelerweg in Hengelo. De gealarmeerde brandweer heeft de brand geblust. Bij de caravan werden sporen aangetroffen die duidden op brandstichting. In de caravan was niemand aanwezig. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (06-066914)

Verdovende middelen aangetroffen

Enschede

Door de beveiliging van een horecagelegenheid aan het Colosseum in Enschede werd op zaterdag 27 mei '06 omstreeks 22.23 uur bij een 23 jarige man uit Hengelo tijdens de preventieve fouillering speed aangetroffen. De man is overgedragen aan de politie. Hij is opgesloten.(06-066895)

Kopstoot

Hengelo

In een horecazaak in de binnenstad van Hengelo kreeg een 19 jarige man uit Hengelo op zondag 28 mei 2006 omstreeks 3.13 uur een kopstoot. De verdachte van de kopstoot, een 20 jarige man uit Raciborz (Polen) werd daarop aangehouden. De aanleiding van zijn mishandeling was het feit dat de 19 jarige man met een meisje danste alwaar de Poolse man een oogje op had. De Hengeloër had als gevolg van de kopstoot een dikke wenkbrauw. Hij doet aangifte van mishandeling. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en werd opgesloten in het politiebureau. Hij kon zich tijdens het verhoor niet veel meer herinneren van het gebeuren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06- 066956)

---- --