Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Carina de Wijs,
055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

28 mei 2006

Apeldoorn - Politie houdt vechtersbazen aan

De politie heeft op 28/5 rond 04.00 uur drie mannen aangehouden vanwege een vechtpartij in, en daarna vóór, een uitgaangsgelegenheid op het Caterplein. De vechtpartij was volgens de portiers een 'vervolg' geweest op een vechtpartij van de avond daarvoor, waarbij de drie mannen ook betrokken waren geweest. De drie, een 24-jarige man uit Apeldoorn, een 22-jarige man uit Epe en een 19-jarige man uit Apeldoorn, zijn aangehouden en naar het politebureau overgebracht waar ze zijn ingesloten.

Apeldoorn - Onruststokers aangehouden

De politie heeft op 28/5 rond 03.15 uur tijdens de horecacontrole op het Caterplein een 23-jarige man uit Apeldoorn aangehouden die met zijn gedrag de openbare orde en rust op de straat verstoorde. Ook voldeed hij niet aan de vordering om zich te verwijderen maar bleef terugkomen. Bij zijn aanhouding trachtten enkele vrienden van hem de aanhouding te belemmeren. Hierbij werd een tweede persoon, een 28-jarige man uit Apeldoorn, aangehouden. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht, waarbij de 23-jarige man zich hevig verzette en de politiebus beschadigde. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Belediging van een agent in functie

De politie treedt streng op tegen personen die een agent in functie beledigen.
- Tijdens een surveillance op 28/5 rond 00.30 uur zag de politie op de Arnhemse weg een auto rijden waarvan het dimlicht kapot was. De bestuurder werd hier op aangesproken en om zijn papieren gevraagd. De passagiere, een 44-jarige vrouw uit Steenderen, bleef ondanks herhaalde waarschuwingen gedurende het hele gesprek beledigingen uitspreken aan het adres van de agenten. Hierop is zij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.
- Op 28/5 rond 04.45 uur heeft de politie in de Van Kinsbergenstraat (Caterplein) een 27-jarige man uit Apeldoorn aangehouden vanwege het beledigen van een agent in functie. De man is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Klarenbeek - Auto botst op voorganger

Er zit verraderlijk veel verschil in snelheid tussen de verkeersdeelnemers op een snelweg. Op 27/5 rond 22.15 uur botste op de A50 richting Zwolle de auto van een 24-jarige vrouw uit Lelystad op de auto met aanhanger van een 41-jarige man uit Assen. De vrouw had niet in de gaten gehad dat haar voorganger zoveel langzamer reed dan zij. De vrouw en haar passagiere, een 25-jarige vrouw uit Lelystad, hebben beiden licht letsel opgelopen door de gordel. Zij zijn voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De 41-jarige man bleef ongedeerd.

Lieren - Wegpiraat bekeurd

Een agent reed op 27/5 rond 21.00 uur van zijn werk (Eerbeek) naar huis, toen hij op Kanaal Zuid met zeer hoge snelheid werd ingehaald door een personenauto richting Apeldoorn. De agent is de automobilist gedurende enige tijd gevolgd en heeft deze vervolgens in Apeldoorn bij de verkeerslichten op de Laan van Kuipershof staandegehouden. De bestuurder, een 26-jarige man uit Apeldoorn, kreeg bekeuringen voor te snel rijden (123 km/u waar 80 was toegestaan en 95 km/u waar 60 was toegestaan) en voor het geen richting aangeven bij het inhalen. De man gaf aan dat hij net een vervelend gesprek met zijn baas achter de rug had, maar betuigde spijt over zijn roekeloze rijgedrag.

--- Einde berichten ---

---- --