Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Carina de Wijs,
055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

28 mei 2006

Brummen - Verkeers- en alcoholcontroles rondom de Meifeesten

De politie heeft tijdens de Meifeesten in Brummen enkele verkeers- en alcoholcontroles gehouden.
- Op 27/5 rond 00.10 uur op de Knoevenoordstraat in Hall heeft de politie een 47-jarige automobilist uit Brummen aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau blies de man 1,53 promille. Zijn rijbewijs is ingetrokken en er is proces-verbaal opgemaakt.
- In Leuvenheim op de Arnhemseweg is bij 85 personen een blaastest afgenomen. De politie is verheugd te kunnen melden dat niemand daarvan te veel alcohol had gedronken.
- In Brummen is gecontroleerd op de Arnhemseweg, De Pothof en de Eerbeekseweg. Daarbij is bij 81 bestuurders een blaastest afgenomen. In totaal zijn er elf processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (3x) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (8x), en is een 26-jarige man uit Zutphen aangehouden omdat deze teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies de man 1,40 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Brummen - Getuigen gezocht van autobrand

De personenauto van een 19-jarige man uit Eerbeek is op 27/5 rond 03.15 uur aan de Baron van Sytzamastraat volledig uitgebrand. De politie heeft het sterke vermoeden dat er sprake is van brandstichting.
Omdat er die dag/avond meifeesten in Brummen waren, zijn er wellicht feestgangers of toevallige passanten die iets hebben gezien of gehoord. De politie vraagt hen om zich via 0900 8844 te melden.

Eerbeek - Bromfietser onder invloed

Een 19-jarige bromfietser uit Eerbeek had teveel alcohol gedronken toen de politie hem op 27/5 rond 17.30 uur op het Oranje Nassauplein controleerde. De jongeman werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij 0,56 promille blies. Tevens bleek dat de Eerbekenaar geen bromfietscertificaat had en dat de bromfiets niet verzekerd was. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Voorst - Automobilist vertrekt zonder verlichting

Op 28/5 rond 05.15 uur trok een 26-jarige man uit Oldenzaal de aandacht van de surveillerende politie toen hij zonder verlichting en met horten en stoten een feestterrein aan de Enkweg verliet. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, waar hij 1,18 promille blies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Zutphen - Vernieling spiegels geparkeerde auto's

Naar aanleiding van een melding van een 40-jarige man uit Warnsveld op 28/5 rond 01.00 uur dat de spiegel van zijn auto was vernield, stelde de politie direct een onderzoek in. De politie trof vervolgens op de Berkenlaan en op de Gerard Doustraat in totaal nog vier auto's aan waarvan de spiegel(s) vernield waren. De politie verzoekt de eigenaars van deze auto's aangifte te doen.

Rijbewijs ingevorderd van snelheidsduivels

- Op de N348 in Brummen is op 24/5 een snelheidscontrole met de laser gehouden. Hierbij is rond 11.30 uur een 47-jarige man uit Didam staandegehouden die 170 km/u reed waar 100 is toegestaan.
- Op diezelfde N348 is op 24/5 rond 13.30 uur een 42-jarige man uit Holten staandegehouden die 155 km/u reed waar 100 is toegestaan.
- Op de Vordenseweg in Lochem is op 25/5 een snelheidscontrole gehouden met de laser. Daarbij is rond 16.00 uur een 55-jarige motorrijder uit 's Hertogenbosch staandehouden die 112 km/u reed waar 60 is toegestaan.
- In Zutphen is een lasercontrole uitgevoerd op de Den Elterweg. Rond 16.30 uur is een 37-jarige motorrijder uit Zutphen staandehouden die 148 km/u reed waar 80 is toegestaan.
- Op de Nettelhorsterweg in Geesteren is op 26/5 een lasercontrole uitgevoerd. Hierbij is rond 22.00 uur een 30-jarige man uit Neede staandegehouden die 133 km/u reed waar 80 is toegestaan.

Voor alle betrokkenen geldt dat hun rijbewijs ter plaatse is ingevorderd (overschrijding van de maximumsnelheid met méér dan 50 km/u) en dat er proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

--- Einde berichten ---

---- --