Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District NW-Veluwe

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Carina de Wijs
055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

28 mei 2006

Harderwijk - Bestuurder onder invloed

Op 28/5 rond 04.45 uur zag de politie een bestelbusje met hoge snelheid van het parkeerterrein van een uitgaansgelegenheid op de Achterste Wei rijden. Toen de bestuurder de politie zag, reed hij naar het parkeerterrein van een nabijgelegen bedrijf. De politie liet de bestuurder, een 43-jarige man uit Harderwijk, een blaastest doen. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,53 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Heerde - Politie betrapt vandalen

Tijdens een suveillance op 28/5 zag de politie rond 00.30 uur hoe een groepje jongeren bezig was verkeersborden omver te gooien en putdeksels op te tillen en weg te gooien. Twee jongens (15 en 17 jaar, afkomstig uit resp. Schagen en Zwaag) werden aangehouden voor baldadigheid en naar het politiebureau overgebracht. Daar zijn de ouders van de jongens gewaarschuwd. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Portier en discobezoekster raken slaags

Een 19-jarige bezoekster, afkomstig uit Harderwijk, van een uitgaansgelegenheid aan de Vijhestraat wordt op 28/5 rond 01.00 uur vanwege het niet toelaten van haar vriend, een 20-jarige jongen uit Harderwijk, dusdanig kwaad dat zij slaags raakt met de portier, een 30-jarige man uit Harderwijk. Over en weer wordt geduwd en geslagen en beiden doen aangifte tegen elkaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Wapenveld - Inbrekersgereedschap in auto

Op 28/5 rond 04.15 uur trof de politie bij een controle inbrekersgereedschap aan in de auto van een 21-jarige man uit Hattemerbroek die op de Klapperdijk reed. De politie vond onder meer een hamer, een maglite, schroevendraaiers en een op echt lijkend neppistool. De man en zijn passagier, een 24-jarige man uit Zwolle, zijn aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Wapenveld - Twee keer brandstichting in dezelfde straat

Op 27/5 rond 05.00 uur hoorde een 48-jarige bewoonster van een woning aan de Flessenbergerweg stemmen van twee jongens en geknisper achter haar huis. Het bleek dat er een vijftal coniferen van zo'n 4 meter hoog in brand stonden en vier vuilcontainers. Later die ochtend (ca. 10.30 uur) is er brand gesticht in de brievenbus van een andere woning aan de Flessenbergerweg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Harderwijk - Brandende lamp valt in bed

Een 17-jarige jongen, woonachtig aan de Krommekamp, werd op 28/5 rond 03.00 uur wakker van de rook in zijn kamer. Het bleek dat zijn brandende halogeenlamp in zijn bed was gevallen. De jongen waarschuwde de rest van de familie. De brandweer had het smeulende vuur snel onder controle. Voor de jongen werd een ambulance besteld omdat hij last had met ademen. Het gezin heeft de rest van de nacht bij buren doorgebracht omdat zij door de giftige rook tijdelijk niet in hun eigen huis konden slapen.

--- Einde berichten ---

---- --