Politie Zuid-Holland-Zuid

28/5 weekendberichten Hoeksche Waard

Dordrecht, 28-05-2006 o Persberichten district III

OPENLIJKE GEWELDPLEGING
OUD-BEIJERLAND Maandag 22 mei heeft een 19-jarige man uit Oud-Beijerland aangifte gedaan van mishandeling gepleegd op 4 februari jl. Dit gebeurde op het Marktplein. Het slachtoffer werd door meerdere mannen geslagen. De man had de groep aangesproken omdat zij op de motorkap waren gesprongen terwijl hij in de auto zat. Hierop werd hij geslagen. Hij liep een pijnlijk jukbeen en diverse wondjes in zijn gezicht op. Hij besloot hier enkele maanden later alsnog aangifte van te doen. Onderzoek wees uit dat twee 19-jarige mannen uit Oud-Beijerland aangemerkt zouden kunnen worden als verdachte. Beiden zijn aangehouden en verhoord. Omdat er meer mannen betrokken waren bij de mishandeling, zet de politie het onderzoek voort.

BEROVING
OUD-BEIJERLAND De afgelopen week zijn drie mannen van 17, 18 en 19 jaar uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van mishandeling en beroving van een 14-jarige plaatsgenoot. Dit gebeurde op de Karel Doormanstraat op zaterdagavond 4 maart jl. Het slachtoffer fietste op de Karel Doormanstraat en had een tweede fiets bij zich. Op een gegeven moment viel de tweede fiets. Toen hij hem op wilde rapen, werd hij benaderd door een groep mannen die de fiets wel over wilde nemen van hem. Hier was de jongen niet van gediend, waarop hij klappen kreeg. De groep ging er vandoor met de fiets en een mobiele telefoon die ze de jongen eveneens afhandig gemaakt hadden. De jongen liep gezichtsletsel op. De drie zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie zet het onderzoek voort.

TEGEN BOOM
S GRAVENDEEL Vrijdagavond 26 mei is een 26-jarige vrouw uit s Gravendeel gewond geraakt bij een ongeval op de Molendijk. De vrouw reed in haar auto en kwam vanuit de richting Puttershoek in de richting van s Gravendeel toen zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en haar auto tegen een boom aanreed. De vrouw liep bij het ongeval knieletsel op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

WINKELDIEF
S GRAVENDEEL Zaterdagmiddag 27 mei is een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal van scheerapparaten uit een winkel aan de Frisostraat. De man was betrapt door een winkelmedewerker, maar had toch kans gezien mét de apparaten er op zijn fiets vandoor te gaan. Na een zoekslag in de buurt werd hij door agenten op een braakliggend terrein bij de Kiltunnel gevonden. Hij had echter de scheerapparaten verstopt. Later wees hij de plek aan waar hij ze verstopt had. De man is na verhoor, waarin hij de diefstal bekende, heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BEGINNEND BESTUURDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT
OUD-BEIJERLAND Zaterdagavond 27 mei is een 21-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Zoomwijcklaan gecontroleerd op het gebruik van alcohol en blies direct boven de streep. Daarom werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op het politiebureau blies de man een waarde van 385 ug/l (0,8 promille) terwijl 88 ug/l (0,2 promille) de maximaal toegestane waarde is voor beginnend bestuurders. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAASDAM Zondagochtend 28 mei is een 27-jarige man uit Maasdam aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Poelwijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies ver over de streep en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man, een beginnend bestuurder, dermate veel gedronken te hebben, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij blies een waarde van 510 ug/l (1,2 promille) terwijl 88 ug/l (0,2 promille) de maximaal toegestane waarde is voor beginnend bestuurders. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.