Politie Zuid-Holland-Zuid

28/5 weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 28-05-2006 o Persberichten district II

FIETS CONTRA AUTO
GROOT-AMMERS Vrijdagavond 26 mei is een 31-jarige fietser uit Groot Ammers gewond geraakt toen hij op de Gelkenes geraakt werd door een auto die in de slip geraakt was. De 19-jarige bestuurder van de auto wilde de fietser inhalen, maar zag te laat dat dat niet zou lukken omdat er een tegenligger aankwam. Hierop remde de 19-jarige en raakte zijn auto in de slip. Hierbij raakte hij de achterkant van de fiets van zijn 31-jarige plaatsgenoot. Die kwam ten val en liep diverse schaafwonden en een pijnlijke enkel op. De man is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

MISHANDELING
SLIEDRECHT Vrijdagavond 26 mei is een 39-jarige man uit Sliedrecht aangehouden omdat hij een 31-jarige suswacht had mishandeld. De verdachte was kort daarvoor de toegang geweigerd tot een uitgaansgelegenheid op de Kerkbuurt. Hier was de verdachte het niet mee eens, waarop hij de portier bedreigde. De portier schakelde de suswachten in. De suswachten wilden de man, in afwachting van de politie, ter plaatse houden, hetgeen uitmondde in slaan en schoppen door de verdachte. Hierbij raakte de 31-jarige suswacht gewond aan zijn hand. De politie hield de verdachte aan. De portier en de suswacht deden aangifte tegen de verdachte. De verdachte is na verhoor heengezonden.

BESCHONKEN EN ZONDER RIJBEWIJS
GORINCHEM Zaterdagochtend 27 mei is een 34-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man werd op de Zuiderlingedijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies ver boven de streep en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man 430 ug/l, bijna 1 promille, terwijl 0,5 promille de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol is. Bovendien bleek de man niet over een geldig Nederlands rijbewijs te beschikken. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BRANDSTICHTING
GORINCHEM Zaterdagochtend 27 mei zijn twee Gorcummers van respectievelijk 18 en 27 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting in en bij een woning aan het Nienke van Hichtumpad. In deze woning waren op dat moment een 36-jarige vrouw en een 8-jarig kind aanwezig. Omstreeks 5.30 uur werd de vrouw wakker van een schroeilucht. Toen zij poolshoogte ging nemen, zag zij dat er een brandende krant uit de brievenbus stak en de mat en gordijnen vlam gevat hadden. Een krantenbezorger die de brand had gezien, alarmeerde de politie. Die nam een aangifte op van de vrouw. Korte tijd later werd wederom gepoogd brand te stichten bij de woning van de vrouw. Kort voor 8.00 uur zag zij dat er een fles met brandende vloeistof over de schutting gegooid werd. De vrouw wist de brandende molotovcocktail uit de buurt te krijgen van haar woning. Kort daarvoor had de vrouw gezien dat een 27-jarige man opvallend veel belangstelling had voor de woning van de vrouw. Zij alarmeerde wederom de politie. Omdat nu het sterke vermoeden gerezen was dat een 18-jarige man en de 27-jarige man met deze en de eerdere brandstichting te maken hadden, werden zij in een woning op het Nienke van Hichtumpad aangehouden. Nadat zij gehoord waren, werden ook een 17-jarige man uit Gorinchem en een 29-jarige man, eveneens uit Gorinchem aangehouden. Nader verhoor en onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurde op zaterdagochtend en wat het motief van de brandstichting was.

MISHANDELING (vervolgbericht 25 mei 2006)
GORINCHEM Zaterdag 27 mei is een 23-jarige Leerdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 32-jarige man uit Gorinchem. Dit gebeurde op donderdagochtend 25 mei. Eerder werd ook al een 26-jarige Leerdammer aangehouden. Onderzoek wees uit dat de 23-jarige Leerdammer ook als verdachte aangemerkt zou kunnen worden. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden.

WINKELDIEF
GORINCHEM Zaterdagochtend 27 mei is een 19-jarige man uit Leiden aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt werd op het stelen van vleeswaren uit een winkel aan de Arkelse Onderweg. Hij werd gesnapt door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Omdat het niet de eerste keer is dat de man in aanraking komt met de politie, wordt hij maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

BEGINNEND BESTUURDER RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM Zondagochtend 28 mei is een 38-jarige man uit Leerdam aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Spijksedijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol en blies ver boven de streep. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man, een beginnend bestuurder, dermate veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op het politiebureau blies de man een waarde van 635 ug/l (1,4 promille) terwijl 88 ug/l (0,2 promille) de maximaal toegestane waarde is voor beginnend bestuurders. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

OPENLIJK GEWELD
SLIEDRECHT Zondagochtend 28 mei hebben vier mannen uit Papendrecht van 24, 26 (2x) en 32 jaar letsel opgelopen toen zij door onbekenden mishandeld werden. De vier stonden omstreeks 02.45 uur in de Simon Stevinlaan te wachten op een taxi toen zij aangesproken werden door een onbekende man. Schijnbaar uit het niets begon deze man met een fietsslotketting te zwaaien. Hierbij raakten de 26-jarige en de 32-jarige mannen gewond aan hun hoofd. De geschrokken mannen renden weg. Op de Thorbeckelaan werd de 32-jarige achterhaald door een groep van ongeveer vier mannen. Daar werd hij op de grond gewerkt en kreeg hij trappen. Bovendien reed iemand met een fiets over de man heen. Het letsel van de 26-jarige en de 32-jarige Papendrechters was van dien aard dat zij besloten aangifte te doen. De 26-jarige liep een hoofdwond op. De 32-jarige liep ook hoofdletsel, een scheve tand en knieletsel op. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de belagers van de Papendrechters.