Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/05/06)

OOSTERHOUT NB, 28 mei 2006

Bejaarde man bestolen

MADE: Een 76-jarige man uit Made is zaterdag 27 mei rond het middaguur bestolen van zijn bankpasje. De man was aan het pinnen bij een geldautomaat in de Kerkstraat, toen hij werd aangesproken door een hem onbekende man. Deze man zei dat het slachtoffer kleingeld had laten vallen en raapte het voor hem op. Vervolgens vroeg hij de man of hij een briefje van 20 euro kon ruilen tegen twee briefjes van 10 euro. De bejaarde man ruilde het geld, waarop de onbekende man zijn weg vervolgde. Toen het slachtoffer controleerde of hij alles nog had, bleek zijn bankpas verdwenen te zijn. De pas is inmiddels geblokkeerd. Er was nog geen geld mee opgenomen.

De trucs die in deze zaak gebruikt zijn, zijn niet nieuw. De politie wil mensen er opnieuw op wijzen zich tijdens het pinnen ook vooral op die handeling te concentreren en zich niet af te laten leiden. Ook is het verstandig om indien mogelijk binnen in bijvoorbeeld een bank of winkel geld op te nemen. Kijk op de website www.politiemwb.nl voor meer preventietips.

Jongen beroofd van mobiele telefoon

OOSTERHOUT: Op de Slotlaan is zaterdag 27 mei omstreeks 23.10 uur een 17-jarige jongen uit Oosterhout beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen fietste met een vriend over de Slotlaan, toen hij plotseling van achter een klap op zijn hoofd kreeg. Voordat hij wist wat er gebeurde, werd hij gefouilleerd en werd zijn mobiele telefoon weggenomen. De jongen voelde zich tijdens het aangifte doen niet lekker en werd misselijk, waarop hij naar de huisartsenpraktijk is gebracht voor nader onderzoek. Hij komt op een later tijdstip zijn aangifte afmaken.

Politie onderzoekt vernieling ruit

LOON OP ZAND: De politie kreeg vrijdag 26 mei omstreeks 22.40 uur een melding over een lastige groep jeugd, die zich op de Ecliptica zou ophouden. Terwijl de politiemensen nog onderweg waren naar deze melding, bleek dat er in de nabij gelegen Juweelstraat een steen door de ruit van een woning was gegooid en dat daarbij een groep jeugd was weggerend. De 49-jarige bewoonster van het pand raakte lichtgewond. Diverse meubels alsmede de vloer van haar woning raakten beschadigd. De politie stelde samen met de bewoonster en een getuige een onderzoek in de omgeving in en hield omstreeks 23.30 uur in de Kloosterstraat een 18-jarige man uit Rheden aan. Nadat de man een verklaring had afgelegd, is hij heengezonden. De politie zet het onderzoek naar de stenengooiers voort.

Meisje aangehouden na huiselijk geweld

RIJEN: De politie heeft vrijdag 26 mei omstreeks 14.20 uur een 14-jarig meisje uit Rijen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Het meisje zou haar moeder tijdens een ruzie hebben geslagen en in de buik hebben geschopt. De vrouw deed hiervan aangifte. Het meisje moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Nadat ze een verklaring had afgelegd is ze omstreeks 17.00 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden na vechtpartij

KAATSHEUVEL: In de nacht van zaterdag 27 mei op zondag 28 mei kreeg de politie diverse meldingen over vechtpartijen bij een jongerencentrum aan de Dreefseweg. De politie ging met diverse eenheden ter plaatse en trof bij een bushalte nabij het jongerencentrum een groep jeugd aan. In het jongerencentrum, waar het verder rustig was, trof de politie een 18-jarige man uit Kaatsheuvel aan, die verklaarde door een man bij zijn keel te zijn gepakt en tegen de grond te zijn geduwd, terwijl een andere man hem sloeg met een fietsketting. Het slachtoffer had daarbij een hoofdwond opgelopen. Onderweg naar het politiebureau zag de man degen die hem tegen de grond had geduwd lopen. De politie hield daarop deze verdachte, een 19-jarige inwoner van Kaatsheuvel aan. Zondagochtend zette de politie het onderzoek voort en hield omstreeks 10.30 uur een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel aan, op verdenking van mishandeling. Het onderzoek is nog in volle gang.

Burenruzie mondt uit in mishandeling

RIJEN: De politie kreeg zaterdagavond 27 mei en in de nacht van zaterdag 27 mei op zondag 28 mei diverse meldingen van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Schoorveken. Ter plaatse bleek dat een 30-jarige bewoner last had van een feestje van zijn 35-jarige buurman. Ook de 35-jarige man belde meerdere malen met de politie, omdat hij bedreigd zou zijn door zijn buurman.
Tijdens de melding van zaterdagavond hebben agenten met beide betrokken partijen een gesprek gevoerd en gevraagd rekening met elkaar te houden.
Omstreeks 02.30 uur werd de politie echter opnieuw naar het adres geroepen. Omdat de geluidsoverlast inmiddels was opgehouden, hebben de agenten op dat moment alleen een gesprek gevoerd met de 30-jarige melder. Ook op zondagochtend omstreeks 07.45 uur reed de politie voor een melding over geluidsoverlast naar de Schoorveken. De agenten hoorden harde muziek en lawaai door pratende mensen en spraken de 35-jarige bewoner hierop aan. "
Zondag 28 mei omstreeks 08.39 uur was het opnieuw raak op de Schoorveken. De 30-jarige man bleek zijn 35-jarige buurman op straat een klap te hebben gegeven. Hij werd daarop aangehouden op verdenking van mishandeling. De 35-jarige man heeft zich in een ziekenhuis in Tilburg laten nakijken. Hij klaagde over hoofdpijn en had onder andere een bloedneus.
De 30-jarige man deed op zijn beurt aangifte van huisvredebreuk tegen zijn buurman. Die zou samen met een aantal bekenden op het perceel van de 30-jarige man zijn geweest.
De politie heeft de zaak in behandeling en onderzoekt daarbij tevens of er nog bemiddeling tussen de twee buren mogelijk is.

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

GILZE: Een oplettende getuige meldde de politie zondag 28 mei omstreeks 02.00 uur dat er een personenauto met een buitenlands kenteken in een sloot langs de Chaamseweg lag. Ter plaatse trof de politie de auto aan. Er was niemand meer bij de auto. Onderzoek leidde naar een camping in Strijbeek. Toen de politie daar een kijkje ging nemen, arriveerde er een taxi met daarin een man met natte broekspijpen. Hij was in het bezit te zijn van de bescheiden en de sleutel van de aangetroffen auto. De man, een 26-jarige Pool is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De man bekende de bestuurder van de auto te zijn geweest en de plaats van het ongeval te hebben verlaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Diverse aanhoudingen na rijden onder invloed

MADE: Politiemensen hielden in de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei omstreeks 02.00 uur in de Iepenlaan een 37-jarige man uit Oosterhout aan op verdenking van rijden onder invloed. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag van deze test bleek 540 ug/l te zijn. De man bleek op 13 mei ook al betrapt te zijn op rijden onder invloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

OOSTERHOUT: De politie hield zaterdag 27 mei omstreeks 23.30 uur een 40-jarige Oosterhoutse aan. De vrouw was kort daarvoor op de Burgemeester Elkhuizenlaan in een slip geraakt en op een lantaarnpaal gebotst. De lantaarnpaal was daardoor uit de grond gekomen. De vrouw verliet de plaats van de aanrijding. Ze liet daarbij echter een kentekenplaat van haar auto achter, waardoor de politie haar gemakkelijk kon vinden. Agenten wachtten de vrouw bij haar woning op en hielden haar aan. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn, maar weigerde mee te werken aan een blaastest. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed en verlaten van een plaats van een ongeval.

KAATSHEUVEL: Op de Europalaan controleerden politiemensen in de nacht van zaterdag 27 mei op zondag 28 mei omstreeks 01.25 uur een 22-jarige automobilist uit Oss. Ook hij had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 320 ug/l was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

VEEN: In Veen kreeg een 21-jarige automobilist uit Veen eveneens een rijverbod van 4 uur opgelegd. De man was op de Maasdijk betrapt op rijden onder invloed. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse en blies 330 ug/l.

RAAMSDONKSVEER / NIEUWENDIJK: Ook op de A27 betrapte de politie automobilisten op rijden onder invloed. Op de A27 ter hoogte van Raamsdonksveer trof de politie omstreeks 04.10 uur een automobilist aan op de vluchtstrook. De man, een 41-jarige Tilburger, lag in zijn auto te slapen. De motor van de auto draaide nog en ook de lichten waren aan.
De man kreeg niet alleen een bekeuring voor ongeoorloofd gebruik maken van de vluchtstrook. Tegen hem werd ook proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed. Volgens de ademanalyse was zijn ademgehalte namelijk 290 ug/l.
Op de A27 ter hoogte van Nieuwendijk werd zondag 28 mei omstreeks 07.15 uur een 47-jarige man uit Dongen betrapt op rijden onder invloed. Zijn ademgehalte was 525 ug/l.

Diverse bedrijfsinbraken

WAALWIJK: In de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei is rond 05.00 uur ingebroken in een bedrijf in de Stationsstraat. Er bleek een ruit aan de zijkant van het pand te zijn ingegooid om binnen te komen.

Korte tijd later omstreeks 05.25 uur werd ingebroken in een bedrijf in de Irenestraat. Ook hier werd een ruit ingegooid. Bij beide inbraken is voor zover nu bekend is, niks weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere een sporenonderzoek.

OOSTERHOUT: In de nacht van zaterdag 27 mei op zondag 28 mei is tussen
01.45 uur en 03.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Koopvaardijweg. Er bleken panelen van het gebouw te zijn opengebroken om binnen te komen. De buit bestond onder andere uit een aantal televisies.

Diverse aanrijdingen

DONGEN: Zaterdag 27 mei omstreeks 19.00 uur vond op de kruising van de Trappistenstraat en de Constancestraat een aanrijding plaats, waarbij een fietser lichtgewond raakte. Een 18-jarige automobilist uit De Moer zag de 47-jarige fietser uit Dongen over het hoofd en reed hem aan. De fietser kwam ten val en liep schaafwonden aan zijn hand op. Beide vervoermiddelen raakten beschadigd.

RAAMSDONK: Een 20-jarige man uit Raamsdonksveer raakte zaterdagavond 27 mei gewond toen hij met zijn auto uit de bocht vloog, over de kop sloeg en in een sloot langs de Achterste Dijk in Raamsdonk tot stilstand kwam. De diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse om de man zorgvuldig uit zijn benarde positie te bevrijden, maar de man wachtte dit niet af en klom zelf uit de auto. Hij heeft vermoedelijk tijdens de rit geen autogordel gedragen.

Auteur: Leonie van Ooijen