Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (28/05/06)

TILBURG, 28 mei 2006

Politie stopt met onderzoek naar incident Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: De politie heeft het onderzoek naar een incident dat zich vrijdag 26 mei zou hebben afgespeeld in een woning annex winkel aan de Diessenseweg stopgezet.
Vrijdag 26 mei omstreeks 06.10 uur kreeg de politie de melding dat er een overval was gepleegd op de 39-jarige bewoner van een woonhuis annex winkel aan de Diessenseweg. In het pand trof de politie de man aan. Hij was gewond aan zijn gezicht en was verward. De politie startte direct een grootschalig onderzoek. De politie heeft echter geen bewijs kunnen vinden dat de man daadwerkelijk is overvallen of dat zich een ander strafbaar feit heeft afgespeeld in de woning. Ook de verklaring van de man kon de politie niet verder helpen.

Politie houdt districtelijke alcoholcontrole

TILBURG: De politie van het district Tilburg heeft vrijdagavond 26 mei en in de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei een grote alcoholcontrole gehouden op diverse locaties in de stad. In totaal deden 26 politiemensen aan de controle mee.
Van 21.15 uur tot 22.30 uur stond het controleteam op de Goirleseweg en de Stappegoorweg.
Tussen 23.00 uur en 00.30 uur controleerden ze het verkeer op de Oude Hilvarenbeekseweg en de Goirleseweg en tussen 01.00 uur en 03.00 uur waren de controleurs te vinden op de Kempenbaan en de Blaakweg.

In totaal lieten ze 653 automobilisten blazen, van wie er 10 teveel hadden gedronken. Deze 10 werden aangehouden en moesten mee naar een politiebureau voor een ademanalyse. Negen van hen bleken uiteindelijk teveel te hebben gedronken (uiteenlopend van 235 ug/l tot 635 ug/l). Een 23-jarige man uit Hilvarenbeek moest zijn rijbewijs inleveren. Dat werd ingevorderd omdat de man maar liefst 635 ug/l blies, terwijl 200 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Een 35-jarige vrouw uit Brussel kreeg na overleg met Justitie een bekeuring van EUR 500,- aangeboden. Zij had een alcoholpercentage van 575 ug/l. De vrouw betaalde de boete direct.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Winkelpersoneel van een bouwmarkt in de Hestiastraat heeft vrijdag 26 mei omstreeks 15.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal, een 26-jarige Tilburger en een 21-jarige Tilburger, wordt ervan verdacht een paar werkhandschoenen te hebben weggenomen. Beide mannen ontkenden de diefstal te hebben gepleegd. Ze kregen na overleg met Justitie ieder een schikkingsvoorstel van EUR 140,- aangeboden, maar weigerden deze boete te betalen. Daarop kregen ze een dagvaarding en moeten ze zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor de diefstal.

TILBURG: Zaterdag 27 mei omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding over een agressieve winkeldief in een supermarkt aan de Broekhovenseweg. Ter plaatse bleek dat een 37-jarige Tilburger had geprobeerd twee flessen drank weg te nemen. De man werd echter betrapt en sloeg op de vlucht, achtervolgd door medewerkers van de supermarkt en een beveiligingsmedewerker. Die laatste wist de verdachte vast te pakken, maar kreeg een klap toen de verdachte zich probeerde lost te rukken. Ook werd de beveiligingsman door de verdachte woordelijk bedreigd. De verdachte ging er vandoor de Ampèrestraat in. Korte tijd later zagen gearriveerde politiemensen de man zitten in een brandgang in de Professor Lorentzstraat, maar konden niet bij hem komen omdat de brandgang was afgesloten. De verdachte verstopte zich ondertussen in een berging in de professor Lorentzstraat, waar hij even later kon worden aangehouden. De politie zette daarbij een politiehond in. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en zit nog vast.

TILBURG: Zaterdag 27 mei omstreeks 11.10 uur hield winkelpersoneel van een supermarkt in de Jan Heijnsstraat een 24-jarige Waalwijker aan op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd twee mobiele telefoons weg te halen. Hij is overgedragen aan de politie en bekende dat hij van plan was de telefoons te stelen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt joyrider aan

TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen zaterdag 27 mei kort voor middernacht een automobilist over de Beethovenlaan rijden. De man trok met zijn verkeersgedrag hun aandacht, waarop ze besloten hem te controleren. Toen ze de man, een 19-jarige Tilburger, in de Griegstraat staande hielden, gaf hij meteen toe dat hij geen rijbewijs had. Bovendien bleek hij de auto op naam van zijn moeder te hebben gezet en te hebben verzekerd onder haar naam, zonder haar medeweten. Hij had hiervoor haar rijbewijs gebruikt. De vrouw was niet gediend van de acties van haar zoon en deed aangifte tegen hem. De auto is in beslag genomen.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

TILBURG: Een surveillerende politieman arresteerde vrijdag 26 mei omstreeks 20.15 uur op de Beethovenlaan een 28-jarige man uit Tilburg. De man had kort daarvoor zijn 39-jarige vriendin geslagen. Het tweetal had op straat ruzie gekregen over het drugsgebruik van de man. De vrouw deed na de ruzie aangifte van mishandeling. De man is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden terzake vernieling

TILBURG: In de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei hield de politie in een horecagelegenheid aan het Piusplein een 27-jarige Tilburger aan. De man had kort daarvoor in de toiletruimte een spiegel vernield. Hij bekende de vernieling en is na het afleggen van een verklaring weer op vrije voeten gesteld.

Politie onderzoekt vechtpartij

TILBURG: Zaterdagochtend 27 mei omstreeks 04.15 uur zagen surveillerende politiemensen dat er een opstootje gaande was op de Heuvelring. Twee 18-jarige Tilburgers probeerden bij het zien van de politie weg te rennen, maar konden worden aangehouden. Even later meldde zich een 23-jarige Tilburger bij de agenten die aangaf te zijn mishandeld door het tweetal.
De verdachten wilden echter ook aangifte doen van mishandeling tegen de 23-jarige Tilburger. De verklaringen over de precieze toedracht van het incident lopen uiteen. De politie onderzoekt nog wat zich precies heeft afgespeeld.

Man gewond na eenzijdige aanrijding

TILBURG: Vrijdag 26 mei omstreeks 17.10 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist in de Lochemstraat met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Ter plaatse troffen ze een 39-jarige Tilburger aan die werd opgevangen door omwonenden. In de auto trof de politie het 21 maanden oude zoontje van de man aan. Het kind zat wel in een kinderzitje, maar zat niet vast.
De man maakte een verwarde indruk en gaf aan dat hij alcohol gedronken had. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis en moest een nachtje ter observatie blijven. Ook is er een bloedproef gedaan om vast te kunnen stellen of de man teveel gedronken had. Zijn vrouw heeft het kindje opgehaald en mee naar huis genomen.

Aanhoudingen terzake mishandeling

TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen zondag 28 mei omstreeks 06.15 uur in de Veemarktstraat een man een andere man slaan. Ze hielden de verdachte, een 18-jarige inwoner van Den Bosch, aan. De man ontkende de mishandeling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Een 21-jarige vrouw uit Goirle heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Ze stond omstreeks 03.45 uur samen met enkele vriendinnen voor een horecagelegenheid aan het Piusplein. Enkele jongens riepen dingen naar de vrouwen. Ook trok één van de jongens aan een touwtje dat aan het shirt van de vrouw zat. Toen ze zei dat ze hiervan niet gediend was, sloeg de sfeer om en werden de vrouwen uitgescholden. Toen één van de mannen opnieuw aan het touwtje trok, gaf de vrouw hem een trap. De man werd boos en sloeg de vrouw vervolgens in het gezicht en schopte haar tegen een been. Ook sloeg hij één van haar vriendinnen. De politie hield de man, een 22-jarige man uit Tilburg aan. Hij gaf in eerste instantie een valse naam op aan de politie en krijgt hiervoor een proces-verbaal. De man ontkent dat hij de vrouw heeft geslagen. De politie zet het onderzoek voort.

Politie bevrijdt man uit benarde positie

OISTERWIJK: De politie kreeg vrijdag 26 mei omstreeks 19.20 uur een telefoontje van een 23-jarige man uit Haaren. De man vertelde dat hij zat opgesloten in een cultureel centrum annex wijkgebouw aan de Spoorlaan. De man was onderweg naar het station, moest naar het toilet en was het gebouw aan de Spoorlaan binnengelopen. Toen hij op het toilet zat, gingen plotseling de lichten uit. Toen hij even later het toilet verliet, bleek het gebouw donker te zijn en alle deuren afgesloten.
Agenten bevrijdden de man uit zijn benarde positie. Hij bleek overigens inderdaad te goeder trouw te zijn: hij had niks weggenomen en er waren ook geen braaksporen aan het pand te zien.

Man loopt hoofdwond op bij eenzijdig ongeval

TILBURG: In de nacht van zaterdag 27 mei op zondag 28 mei omstreeks 03.30 uur raakte een 27-jarige automobilist uit Oisterwijk tijdens een eenzijdig ongeval gewond aan zijn hoofd. De man was op de Moerse Dreef ter hoogte van de Borculolaan met zijn auto tegen een boom gereden. De man gaf zelf aan alcohol gedronken te hebben. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg, waar hij is behandeld aan een hoofdwond. Bovendien is bij de man bloed afgenomen, om vast te kunnen stellen of hij teveel alcohol gedronken had.

Vrouw lichtgewond na bijna-aanrijding

TILBURG: Zaterdag 27 mei omstreeks 12.50 uur raakte een 23-jarige vrouw uit Tilburg gewond nadat ze met haar fiets ten val was gekomen. De vrouw wilde de kruising van de Conservatoriumlaan en de Professor Verbernelaan oversteken. Ze kwam daarbij bijna in aanrijding met een 28-jarige automobilist uit Rotterdam, die op dezelfde kruising wilde afslaan en de hem tegemoetkomende fietster voor moest laten gaan. De man kwam met zijn auto dicht langs de fiets van de vrouw waardoor ze ten val kwam. Ze liep daarbij licht letsel aan haar kin en een arm op.

Auteur: Leonie van Ooijen