Politie Zuid-Holland-Zuid

28/5 weekendberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 28-05-2006 o Persberichten district I

BEGINNEND BESTUURDER RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Zaterdagochtend 27 mei is een 22-jarige beginnend bestuurder uit Dordrecht zijn rijbewijs, dat hij nog geen jaar had, kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op, achter het stuur zat. De man werd op de Jacob van Ruisdaelstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies boven de streep en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man een waarde van 410 ug/l (1 promille) terwijl 88 ug/l (0,2 promille) de maximaal toegestane waarde is voor beginnend bestuurders. De man had dermate veel gedronken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Zaterdagochtend 27 mei is een 26-jarige man uit Dordrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Singel gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies ver boven de streep en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij blies een waarde van 685 ug/l (1,5 promille), terwijl de maximaal toegestane waarde 220 ug/l is (0,5 promille). Na verhoor is de man heengezonden.

ZWIJNDRECHT- Zondagochtend 28 mei is een 39-jarige man uit Heerjansdam aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij in beschonken toestand achter het stuur betrapt werd. De man werd op de Einsteinstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol en blies ver boven de streep. Daarop werd hij aangehouden. Op het politiebureau diende de man een tweede blaastest te doen om het precieze alcoholgehalte te bepalen. Echter, de man was dusdanig onwel geworden van de alcohol, dat hij niet meer in staat was hier zijn medewerking aan te verlenen. Hierop werd de politiearts gebeld die de man bloed afnam om zo het alcoholgehalte te kunnen bepalen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

DORDRECHT Zondagochtend 28 mei is een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had gehad. De man was de macht over zijn voertuig kwijtgeraakt en tegen autos die geparkeerd stonden op de Stadspolderring gereden. Hij blies een waarde van 600 ug/l (1,4 promille), terwijl de maximaal toegestane waarde 220 ug/l is (0,5 promille). Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

GRAFFITI
DORDRECHT Zaterdagochtend 27 mei is een 18-jarige Dordtenaar aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti. De politie had een melding gekregen van een verdachte situatie in de buurt van de Genemanstraat. In de Aalscholverstraat troffen zij de verdachte aan die volledig in het donker gekleed was en een capuchon over zijn hoofd getrokken had. Toen zij de man aanspraken, zagen de agenten dat de man allemaal verf op zijn handen had. Bovendien troffen zij in de directe omgeving een aantal tags (graffiti) aan in dezelfde kleur. Hierop werd de Dordtenaar aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat er graffiti gespoten was op panden in de Meerkoetstraat, Kievitstraat, Aalscholverstraat en in het tunneltje aan het Halmaheiraplein. De verdachte is na verhoor heengezonden.

BEDREIGING PORTIER
DORDRECHT Zondagochtend 28 mei is een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij een 26-jarige portier van een uitgaansgelegenheid aan de Wijnstraat bedreigd had. De man was kort daarvoor door de portiers buiten gezet omdat hij dermate dronken was dat hij aan de bar in slaap gevallen was. In eerste instantie werkte de man goed mee, maar buiten werd hij agressief en bedreigde hij de portier. Ook kwam het nog tot een handgemeen tussen de verdachte en de portier. Na een nacht ontnuchteren verklaarde de man zich niets meer te kunnen herinneren, maar wel spijt te hebben. Hij is na verhoor heengezonden.

KLAPPEN
DORDRECHT Zaterdagmiddag 27 mei is een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij er van verdacht wordt een 43-jarige man uit s Gravendeel mishandeld te hebben. Het slachtoffer stond op de Jacob van Lennepstraat de weg uit te leggen aan een automobilist, toen de 26-jarige achter diens auto moest stoppen en er niet langs kon. De 26-jarige uitte zijn ongenoegen door de 43-jarige te slaan en zijn fiets te vernielen. In de schermutseling sneuvelde ook de buitenspiegel van de auto van de verdachte. Na de klappen ging de 26-jarige er vandoor. Hij kon achterhaald worden aan de hand van het kenteken van de auto dat getuigen genoteerd hadden. De man is in verzekering gesteld.

ZAAGTAFEL
DORDRECHT Zaterdagavond 27 mei zijn twee mannen van 28 en 43 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal. De mannen worden er van verdacht een zaagtafel te hebben weggenomen van een bouwterrein aan de Kolfstraat. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

TE SLECHT WEER
DORDRECHT Zaterdagavond 27 mei is een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man werd op de Prinses Irenestraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij deze controle bleek de man teveel gedronken te hebben en bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man verklaarde op het politiebureau wel rijlessen gehad te hebben, maar daarmee gestopt te zijn. Maar omdat het zulk slecht weer was, had hij tóch de auto maar genomen. De man is na verhoor heengezonden met medeneming van een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs.

FIETS SNEL WEER TERUG
DORDRECHT Zondagochtend 28 mei zijn twee mannen uit Dordrecht van 32 en 34 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een fietsendiefstal. Agenten in burger zagen op de Tolbrugstraat Landzijde de 34-jarige man een fiets stelen en er hard vandoor gaan. Ondanks vorderingen aan het adres van de man om stil te blijven staan, ging hij er vandoor. Omdat de man geen onbekende was van de politie, besloten de agenten poolshoogte te nemen bij het woonadres van de man. Daar dook hij inderdaad korte tijd later op, zónder fiets. Hij werd aangehouden en verklaarde de fiets verkocht te hebben aan de 32-jarige Dordtenaar. Op diens huisadres werd de fiets aangetroffen. De fiets werd in beslag genomen. Ook deze man werd aangehouden. Na verhoor werden beide mannen heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.