Politie Zeeland


---


W-2134-2006 Grote alcoholcontrole in Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag werd in Vlissingen een grote alcoholcontrole gehouden ter hoogte van de rotonde op de Sloeweg.
Bij deze controle moesten 482 bestuurders een blaastest afleggen waarvan 5 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur zaten.
2 Van hen zaten zelfs zover boven de toegestane limiet dat ter plaatse hun rijbewijs werd ingenomen. De andere 3 kwamen er vanaf met een rijverbod en een proces-verbaal.
De controle werd gehouden tussen 22.00 en 04.00 uur. Tijdens deze controle werden door medewerkers van 3VO folders en stickers uitgedeeld.

Z-2135-2006 Alcoholcontrole in Sluis
Op de Sint Annastraat in Sluis werd zaterdag tussen 21.00 en middernacht een alcoholcontrole gehouden.
Van de 125 afgenomen blaastesten bleken twee bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Zij kregen ieder een rijverbod en een boete.

Z-2136-2006 Automobilist belandt in greppel
Een 67-jarige man uit de gemeente Hulst is zondag met zijn auto in de greppel belandt langs de Retranchementseweg in Cadzand.
Rond 08.30 uur werd de auto, met daarin de 67-jarige bestuurder, door een passant aangetroffen in een greppel. Het slachtoffer, die nergens op reageerde, werd door de aanwezige hulpdiensten uit zijn auto gehaald en gereanimeerd. Ter plaatse kwam ook de brandweer en een helicopter van het MUG-team uit Knokke. De 67-jarige man is uiteindelijk per ambulance voor verdere medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.
De vermoedelijk oorzaak van het ongeval is dat de automobilist op een gegeven moment aan de linkerzijde van de weg in de berm reed om vervolgens aan de rechterzijde van de weg in de greppel tot stilstand te komen.

W-2137-2006 Aanhouding in Middelburg
De politie heeft zondagmiddag een 56-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden.
Rond de middag was een melding binnengekomen dat op het Damplein in Middelburg een manspersoon aan een auto stond te morrelen, gedacht werd aan een autodiefstal. Door agenten werd deze auto kort daarna rijdend gezien op de Bierkaai in Middelburg. De bestuurder had zojuist zijn auto stil gezet op een bushalteplaats. Bij het aanspreken bleek de bestuurder zichtbaar onder invloed van alcohol waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Hij is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Ook bleek dat hij wel de eigenaar is van de personenauto waarin hij reed.

O-2131-2006 Aanvulling gegevens betrokkenen dodelijk ongeval Bruinisse
De dodelijke slachtoffers zijn een 46-jarige man en zijn 5-jarig dochtertje, beiden afkomstig uit de gemeente Korendijk (ZH). De bestuurder van de vrachtwagen is een 52-jarige man uit de gemeente Oostflakkee.

---- --