Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 28 mei 2006

Politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Rijksweg A58 een 25-jarige inwoner van Sprundel aangehouden. De man werd betrapt achter het stuur van zijn auto terwijl hij onder invloed van alcohol was. Kort daarvoor had de man een stopteken van een politieagent aan de Markt in Breda genegerd. De politieman riep de hulp in van zijn collegas om uit te kijken naar het voertuig. Op de Tramsingel werd de man uit Sprundel getraceerd, waarna de automobilist richting Etten-Leur reed en daarbij meerder keren door roodlicht reed. Op het bureau blies hij een waarde van 370 ug/l op het ademanalyseapparaat. Na verhoor is hij heengezonden. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd.

Bejaard slachtoffer opgenomen in ziekenhuis (2)

BREDA: De 71-jarige vrouw uit Breda die zaterdagmiddag door een nog onbekend meisje in haar rug werd gestoken is zondag opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw verkeert niet in levensgevaar, maar artsen in het ziekenhuis hebben haar uit voorzorg opgenomen. In verband met de toestand van het slachtoffer heeft de politie haar nog niet kunnen horen en ontbreken de details van wat haar is overkomen. Zodra de mogelijkheid zich voordoet zal de politie van haar een aangifte opnemen.

Een nog onbekend meisje stak de bejaarde vrouw rond 16:00 uur op de David t Kindtstraat zonder aanleiding met een scherp voorwerp in haar rug. De Bredase werd opgevangen door een buurtbewoner, waarna de politie en de ambulance werd gewaarschuwd. De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek. Zondag zette de politie naar aanleiding van de geweldpleging voor het eerst in het district Breda het middel SMS-Alert in. In het bericht werd het signalement van de dader opgenomen om op deze wijze de hulp in te roepen van burgers om de identiteit van de dader te achterhalen. De politie neemt de zaak hoog op en doet er alles aan om tot aanhouding te komen van de dader. Het signalement van de dader luidt: ca. 16 jarige blanke vrouw, blond krullend haar, brildragend, blauwe spijkerbroek, normaal postuur en lengte ca. 1,65 meter. De politie roept getuigen of burgers die over informatie beschikken over de identiteit van de dader op zich in verbinding te stellen met de politie via telefoonnummer 0900 8844, anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Passant vindt ca. 100.000,- op straat

ULVENHOUT: Een 49-jarige inwoner van de gemeente Breda heeft woensdagavond aan de Sint Annadreef een groot geldbedrag gevonden. Rond 23:00 uur vond hij midden op de Sint Annadreef, ca. 500 meter voorbij horecagelegenheid De Fazanterie, gaande in de richting van de Huisdreef, een witte plastic zak met het opschrift Total. In de zak zat een grote hoeveelheid bankbiljetten met een waarde van in totaal bijna 100.000,-. De eerlijke vinder heeft de vondst afgeleverd bij de politie in Breda, die een onderzoek heeft ingesteld. Wie de rechtmatige eigenaar is van het geld is op dit moment nog niet bekend. De politie sluit niet uit dat het geld te maken heeft met criminele feiten. De politie vraagt getuigen, die meer kunnen zeggen over de vraag hoe het geld daar terecht is gekomen zich te melden. Het geld is veilig opgeborgen is een kluis. Volgens de Nederlandse wetgeving wordt een vinder na een jaar eigendom van een gevonden goed, wanneer de politie binnen die termijn niet kan achterhalen wie de rechtmatige eigenaar is.

Tweetal aangehouden voor drugsgebruik

BREDA: Aan de Potkanstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal, 24 en 21 jaar oud, werd via de beveiligingscameras betrapt op het gebruik van harddrugs. Toen agenten het duo fouilleerde kwamen er nog twee gebruikershoeveelheden cocaïne tevoorschijn. Na verhoor zijn zij heengezonden met een proces-verbaal.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding met letsel

BREDA: Bij een aanrijding op de kruising Sophiastraat, JF Kennedylaan en Nassaustraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-automobiliste uit Wagenberg gewond geraakt. De Wagenbergse was rond
01:45 uur op de Sophiastraat een parkeervak uitgereden, richting de Nassaustraat en werd 25 meter verderop door een achteropkomende 28-jarige automobilist aangereden. De man uit Dongen bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. De politie hield hem aan. Op het bureau blies hij 955 ug/l, terwijl maximum 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De Wagenbergse is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldievegge met geprepareerde tas aangehouden

BREDA: In een winkel aan de Kruisvoort is zaterdagmorgen een 22-jarige inwoonster van Wroclav (Polen) aangehouden. De vrouw werd betrapt toen zij zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten met een navigatiesysteem van bijna 700,-. De Poolse had de doos met het systeem in een speciaal geprepareerde tas verstopt, om het alarmsysteem te omzeilen.

Een beveiligingsbeambte van de winkel had de truc van de vrouw echter in de gaten. De politie heeft haar overgebracht naar het bureau, waar zij in verzekering is gesteld.

Politie controleert snelheid 2000 automobilisten: 280 bekeuringen

BREDA: Aan de Westerhagelaan heeft de politie zaterdag een snelheidscontrole gehouden. Van de 875 gecontroleerde automobilisten reden er 50 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Aan de Konijnenberg heeft de politie zaterdag een snelheidscontrole gehouden. Van de 1133 gecontroleerde automobilisten reden er 230 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Winkeldievegge aangehouden

ALPHEN: Bij een winkel aan de Raadhuisstraat is zaterdagmiddag een 46-jarige inwoonster van Chaam betrapt bij de diefstal van levensmiddelen. De vrouw betaalde maar een deel van de goederen die in haar tas zaten en probeerde de andere goederen gratis mee te nemen. De politie nam haar voor verhoor mee naar het bureau. Met een boete van 130,- is zij na verhoor heengezonden.

Agressieve jongen aangehouden

ZUNDERT: De politie heeft zaterdagavond aan de Bredaseweg een 18-jarige inwoner van Zundert aangehouden voor verstoring van de openbare orde en mishandeling van een beveiligingsmedewerker. De jongen werd op zijn ontoelaatbaar gedrag aangesproken door de beveiliging toen hij in een feesttent tafeltjes omtrapte. De Zundertenaar werd daarop nog agressiever, waardoor de beveiliging besloot hem buiten te zetten. Tijdens een worsteling sloeg de verdachte één van de medewerkers tegen zijn strottenhoofd. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Man aangehouden na bedreiging portier

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan het Kerkplein een 24-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bedreigde rond 02:30 uur een medewerker van een horecagelegenheid aan het Kerkplein. De Bredanaar werd de toegang tot het bedrijf geweigerd na misdragingen tijdens eerdere bezoeken aan het café. Na verhoor is hij in de loop van zondagmorgen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt jongen aan na belediging

BREDA: Een 17-jarige inwoner van Breda is zondagmorgen aan de Nieuwstraat aangehouden. De jongen vond het nodig om een politieagent, die bezig was te bemiddelen bij een opstootje, te beledigen. Tijdens de rit naar het bureau bleef de Bredanaar agenten beledigen en bedreigde hij hen met de dood. Na ontnuchtering in een politiecel is hij gehoord. In de loop van de dag is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden na diefstal vlag

BREDA: Zondagmorgen zijn aan de Godevaert Montensstraat twee inwoners van Breda aangehouden. Rond 05:00 uur belde een getuige de politie, omdat het tweetal een vlag van de pui van een winkel had gestolen en met een tuintafel aan de haal wilde gaan. De politie kwam het duo, van 24 en 25 jaar, tegen met vlag en tafeltje en hield hen aan voor diefstal. Op het bureau werd hen pas de ernst van het geheel duidelijk en betuigden spijt van hun uit de hand gelopen grap. Na verhoor zijn zij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers