Koninklijke Nederlandse Schaakbond


Robin van Kampen en Lisa Schut zijn de D-kampioenen

In Rijswijk is van donderdag 25 tot zondag 28 mei gespeeld om het kampioenschap van de D-jeugd. Dat is de leeftijdsgroep tot en met twaalf jaar. Er werden negen partijen gespeeld, drie op donderdag, drie op vrijdag en drie op zaterdag. Alsof dat nog niet voldoende was besloten Robin van Kampen en Arthur Pijpers om gelijk te eindigen op de eerste plaats, zodat er op zondag nog een barrage moest worden gespeeld. Nadat de eerste partij in remise was geëindigd sloeg Robin in de tweede partij toe.

Robin van Kampen houdt veel van volleybal en pianospelen vertrouwde hij het programmaboekje toe. En natuurlijk van schaken. De overwinning in Rijswijk was niet zijn eerste succes, want in 2004 mocht hij al een keertje meedoen aan het wereldkampioenschap in Kreta en in 2005 speelde hij met andere Nederlandse jeugdspelers mee in Mureck (Oostenrijk). Hij is lid van de Baarnse Schaakvereniging.

Bij de meisjes was Lisa Schut duidelijk de sterkste. Ze won zeven keer en speelde twee partijen remise. Lisa komt uit een schaakfamilie, want haar oudere zus Donna won in mei in Schagen de titel bij de jeugd tot en met veertien jaar. Lisa woont in Waterloo bij Brussel, maar ze is lid van HMC Calder in 's Hertogenbosch.
In de jeugdgroep speelden 52 jongens, in de meisjesgroep 28 meisjes.

D-jeugd

1. Robin van Kampen 7

2. Arthur Pijpers 7

3. Marco Kirana, Nick Bijlsma, Hugo ten Hertog 6½ Robin van Kampen wint de eerste prijs na barrage. Marco Kirana is derde op Sonneborn-Berger punten.

D-meisjes

1. Lisa Schut 8

2. Diana Dalemans 7½

3. Evie Warmelink 7.

Alle informatie over het Nederlands Kampioenschap D-jeugd is te vinden op http://www.haagseschaakbond.nl.

---

De jeugdkampioenen van 2006

In de afgelopen maanden is gespeeld om de diverse jeugdkampioenschappen. Tegelijk met het Nederlands Kampioenschap voor de D-jeugd werden er ook nog twee barrages gespeeld, die nodig waren na het jeugdkampioenschap in Schagen. Bij de meisjes A veroverde Martine Middelveld de tweede plaats door met 2-0 te winnen van Marloes Peeters. Bij de jongens B won Christov Kleijn met 1½-½ van Yorick ten Hagen, waardoor hij tweede werd in deze groep. Nu alle barrages achter de rug zijn kunnen we een overzicht geven van de nummers een tot en met drie in de diverse categorieën.

Jeugd A (t/m 20)

1. Chiel van Oosterom

2. Ali Bitalzadeh

3. Daan Brandenburg

Meisjes A (t/m 20)

1. Pauline van Nies

2. Martine Middelveld

3. Marloes Peeters

Jeugd B (t/m 16)

1. Twan Burg

2. Christov Kleijn

3. Yorick ten Hagen

Meisjes B (t/m 16)

1. Talitha Munnik

2. Rinske IJsselhof

3. Lisa Hortensius

Jeugd C (t/m 14)

1. Donna Schut

2. Jonathan Tan

3. Hugo ten Hertog

Meisjes C (t/m 14)

1. Jeanine de Cloet

2. Anne Haast

3. Naomi Snikkers

Jeugd D (t/m 12)

1. Robin van Kampen

2. Arthur Pijpers

3. Marco Kirana

Meisjes D (t/m 12)

1. Lisa Schut

2. Diana Dalemans

3. Evie Warmelink

Jeugd E (t/m 10)

1. Stefan Beukema

2. Roger Meng

3. Jan van Overdam

Meisjes E (t/m 10)

1. Mia Rosa Hupkens

2. Mahsa Bitalzadeh

3. Myrre Hortensius