Ingezonden persbericht

Conzto imponeert op eerste internationaal gametoernooi

-Nederlands succes in België-

Almere, zondag 28 mei 2006

Het Antwerpse Gamezone evenement in DeSingel dit weekend was een groot succes voor het Nederlandse gamen. Het net opgerichte professionele gameteam Conzto speelde een erg sterk toernooi en wist een tweede plek af te dwingen achter Fnatic (nummer 1 van Europa). Maar ook in een andere competitie was Nederland erg succesvol.
Zo stonden de nummer één en twee van Nederland, Manuel "Grubby" Schenkhuizen en Kevin "Rotterdam" Van der Kooi, tegen elkaar in de finale van het strategiespel WarCraft 3.

DeSingel, een grote evenementenlocatie in Antwerpen, was voor dit weekend ingericht in een gameparadijs. Honderden gamers, radio, TV en kranten konden van het fenomeen gaming proeven. Niet alleen algemeen gaming kwam sterk onder de aandacht, maar vooral ook professioneel gaming. Met het toernooi, haalde de organisatoren een paar echte topteams en topspelers binnen om dit te demonstreren. Waaronder vier Nederlandse deelnemers.

Teamgame toernooi:
Conzto moest het al vrij snel opnemen tegen de absolute top van de wereld: Fnatic. De Zweedse formatie was hoogfavoriet voor dit toernooi. De nummer 1 van Europa is namelijk bezig aan een indrukwekkende reeks. Niettemin wist Conzto Fnatic een moeilijke pot te geven. In een 'best-of-drie' serie werd het uiteindelijk 2-1 (11-16, 16-14, 16-9) voor Fnatic. Een uitslag die het Nederlandse team veel moed gaf, zeker met het WK gaming voor de deur.

Na de spannende wedstrijd tegen Fnatic bleef Conzto goed spelen. Met een mooie 2-1 winst tegen het Spaanse topteam X6tence en 2-0 winst tegen het Belgische Ins-Gaming haalden ze zelfs de finale van hun eerste internationale toernooi.

In de finale ging het opnieuw tussen Conzto en Fnatic. Helaas was het in de eerste set niet echt een finale, want Fnatic denderde over de Nederlandse formatie heen: 16-2. Maar in de tweede set revancheerde Conzto zich bijzonder sterk door zelfs de eerst helft van de tweede set met 8-7 voor te staan. Helaas kon Conzto dit niet tot het einde volhouden, waardoor Fnatic, die in bloedvorm was, met 16-10 won.

Met een tweede plaats heeft Conzto een geweldig resultaat neergezet. Want een gameteam uit Nederland is het al jaren niet meer gelukt om op een internationaal toernooi zo goed te presteren.
Conzto zal zich volgend weekend proberen te kwalificeren voor de Nederlandse finale van de World Cyber Games in Rotterdam. Waarna het team zich vervolgens gaat voorbereiden op de Electronic Sports World Cup 2006, hét WK voor gaming. Op dit evenement, dat over een maand van start gaat, is maar liefst $400.000,- ($52.000 voor de nummer 1) prijzengeld te cashen.

Individueel gametoernooi:
Ook werd er in Antwerpen het spel WarCraft 3 gespeeld. Een strategiespel waar Nederland erg sterk in vertegenwoordigt was. Maar liefst drie van de acht spelers kwamen uit Nederland.
De uiteindelijke finale was ook een Nederlands onderonsje. Manuel "Grubby" Schenkhuizen van Four Kings en Kevin "Rotterdam" van der Kooi van Fnatic moesten het tegen elkaar opnemen. De Rotterdammer wist zeer verrassend de finale met 2-1 te winnen van Grubby. Grubby uit Nieuwegein domineert namelijk al jaren de Nederlandse top en wordt zelfs gezien als één van 's werelds beste WarCraft 3 spelers.

Over Conzto:
Conzto is een gloednieuw professioneel gamingteam dat net is opgericht en nu al goed scoort. Dit team speelt het competitieve spel "Counter-Strike". Eén van 's werelds populairste games. Het team bestaat uit vijf jonge topgamers, van Nederlandse afkomst, die al sinds 2003 bij de absolute top horen van Nederland.

Het team:
Mike van den Bergh
Roy Gerritsen (Aanvoerder)
Dennis van Maurik
Luc Verkuil
Ferdi Senel

Frank van Schaik (Coach)

Over enkele weken zal er meer informatie volgen over het team van Conzto en de organisatie. Dan zal er tevens een uitgebreide website de lucht in gaan.

-EINDE PERSBERICHT-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joris van Laerhoven:

Mobiel: 06 46 255 227
Mail. Joris.van.laerhoven@gmail.com