RENGER RONDT LASTIG WEEKEND SUCCESVOL AF

NÜRBURG, 28 MEI 2006 - Renger van der Zande heeft zich door een lastig weekend heen weten te knokken. De rookie van Seyffarth Motorsport had niet alleen de wisselende weersomstandigheden als tegenstander, maar ook een verdwaalde Duitser die hem gisteren zonder pardon van de baan ramde. Vandaag heeft Renger kans gezien om zich vanuit de derde startrij naar voren te rijden. Hij finishte de afsluitende race op de vierde plaats en was hiermee de beste Dallara-rijder van het veld. Met dit resultaat nam hij sportieve revanche op de eerste wedstrijd. In de stand om de Duits Formule 3 Cup staat Renger op de zesde plaats met 30 punten.

Gisteren kon Renger niet lang genieten van zijn tweede plaats. In de derde ronde van de openingsrace was het 'game over' voor de Nijmegenaar, nadat hij door Hülkenberg opzij werd geschoven. Vanmorgen ging Renger opnieuw op regenbanden de kwalificatiesessie in. Na zes ronden verving hij de regenbanden voor slicks en probeerde op een regen set-up snelle tijden te draaien. Met nog iets meer dan een minuut op de klokken ging Renger als één van de eerste over de finishlijn door en werd daarna afgevlagd. Renger stond P3 maar zag dat de concurrentie in de resterende tijd nog een snellere ronde konden neerzetten. Hierdoor viel hij terug naar de zesde plaats op de grid. In de middag kwam de professional redelijk uit de startblokken. Hij schoof in de eerste ronde twee plaatsen naar voren. Daarna kreeg hij problemen met schakelen, maar behield zijn positie. In tegenstelling tot zijn concurrenten had Renger geen wedstrijd in de benen en moest in de eerste vijf ronden wennen aan de baan. Hij kon goed bij de top 3 aanklampen en finishte de race na 25 minuten als vierde.

Zowel het team als de teammanager zijn uitermate tevreden over de snelle ontwikkeling van de jonge pupil.

TEAMBAAS RUDIGER SEYFFARTH: "Wij zijn tevreden met de progressie die Renger momenteel meemaakt. Hij is een echte teamplayer en laat niets aan het toeval over. Dit weekend begon hij veelbelovend maar was in de openingsrace betrokken bij een ongeluk, waardoor hij niet in de punten kon finishen. Vandaag liet hij opnieuw zijn rijkwaliteiten op de baan zien. Tenslotte waren we strategisch erg sterk en finishte vlak achter de Lola's in de punten."

RENGER VAN DER ZANDE: "Ik reed vandaag een nette race. Ik wilde uiteraard meer, maar ik moet hier tevreden mee zijn. Het hele weekend heb ik moeten vechten tegen verschillende elementen die mijn resultaten hebben beïnvloed. De Lola's waren op de Nürburgring oppermachtig en daarom bij ik blij dat ik als snelste Dallara-rijder ben gefinisht!"

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.