Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - voor onmiddellijke publicatie

Duits Formule-3 kampioenschap op Nürburgring

HO-PIN TUNG BLIJFT VASTE PODIUM BEZOEKER

2006-05-28

Nürburgring, 28 MEI 2006 - Dit weekend werd het raceweekend op de Nurburgring voor de Chinees Nederlandse Formule 3 rijder beloond met een vijfde en tweede plek waardoor Ho-Pin Tung zijn positie in het kampioenschap verstevigd. Ho-Pin Tung: "Tijdens de kwalificatie had ik wat pech met de regen maar wist toch als derde te starten. Met een vijfde plek en de snelste raceronde met een dag later nog een podiumplek kan ik tevreden naar huis gaan".

KWALIFICATIE
Op de zaterdag werd de eerste kwalificatie in regenachtige omstandigheden verreden en kwam Ho-Pin Tung baan niet verder als de zevende startpositie. De zondagkwalificatie werd wederom verreden op een langzaam opdrogende baan waarbij Ho-Pin na gewisseld te hebben naar droogweer banden de derde tijd liet noteren achter teamgenoot Ferdinand Kool en Joey Foster.

HO-PIN: "De baan droogde aan het eind van de sessie op, toen wij wisselden van regenbanden naar droogweer banden lukte het niet meer om nog snelle tijden neer te zetten omdat ik tijdens mijn laatste ronden steeds last had van gele vlaggen. Vandaag ging het iets beter, langzaam droogde de baan op en de tijden werden steeds sneller. Ik ging nog net op tijd onder de finish door om nog een snelle tijd neer te zetten, helaas werd ik gehinderd door een langzamere deelnemer".

RACE-1
Startend vanaf positie zeven ging het Recaro Formule 3 veld richting eerste bocht. Nico Hulkenberg en Renger van der Zande raakten elkaar waardoor Ho-Pin van der Zande kon inhalen en een ronde later wist hij ook Hulkenberg te verschalken. Het punt voor de snelste raceronde samen met de punten voor de klassering op positie vijf worden ook bijgeteld bij het saldo van Ho-Pin die nu een kleine achterstand in het klassement heeft ten opzichte van Joey Foster.

HO-PIN: "Ik had een redelijke start en hield mijn positie tot Renger van der Zande en Nico Hulkenberg met elkaar in gevecht raakten en ik ze beide voorbij kon gaan. Vervolgens kon ik het gat naar Ferdinand Kool razendsnel dichtrijden en reed de snelste raceronde. Hoewel ik veel sneller was liet Ferdinand geen gat vallen om er voorbij te gaan."

RACE-2
Na de start kon Ho-Pin zijn teamgenoot volgen en reden beide JB Motorsport weg van Joey Foster die terug viel naar de derde plek. Een klein foutje van Ho-Pin bij het aanremmen van de chicane resulteerde erin dat Foster positie twee kon overnemen. Vervolgens wist de Brit ook nog de leider in de race op dat moment, Ferdinand Kool te verschalken. De rijder met startnummer zes wist Kool te passeren maar het gat naar Foster was te groot om nog dicht te rijden.

HO-PIN: "Ik had weer een goede start en kon meteen naast Ferdinand Kool de eerste bocht waarna Ferdinand de eerste ronden een klein gat wist te trekken tot ik een foutje bij de chicane maakte waardoor ik gepasseerd werd door Joey Foster. Ik wist het gat naar Ferdinand dicht te rijden en hem passeren maar het gat naar Foster was te groot om nog goed te maken waardoor ik uiteindelijk de tweede plek pakte".

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht