Gemeente Weert

10 mei 2006

ZITVOLLEYBAL-CLINIC OP 29 MEI IN WEERT

De Stichting Topvolleybal Weert organiseert in samenwerking met de gemeente Weert een zitvolleybal-clinic op maandag 29 mei 2006 van 20.00 tot 22.00 uur in sporthal Boshoven. Andere organisaties die hun medewerking verlenen zijn Huis van de Sport Limburg, Stichting DSO/GSW en Stichting Platvorm Gehandicapten. Mede dankzij een bijdrage van de Provincie Limburg wordt dit mogelijk gemaakt. In het kader van het drievoudig WK Volleybal (heren staand volleybal, dames staand volleybal en heren zitvolleybal) van 17 t/m 25 juni in Roermond, heeft het Huis voor de Sport het verzoek gekregen een aantal side-events te organiseren, waaronder deze zitvolleybal-clinic.

De trainer en zitvolleybalster die de clinic gaan vormgeven zijn: Cyril en Jolanda Slenter. Jolanda was in 2004 genomineerd voor "Limburgs Sporter met een beperking" en is ook speelster van het Nederlands team. Ook zal er tijdens de clinic een demonstratiewedstrijd worden gegeven waarin het 1e damesteam van TSB VC Weert haar zitvolleybal-kunsten mag tonen.

Deelnemen
Iedereen die geĂŻnteresseerd is in zitvolleybal en voldoende zitbalans heeft, kan deelnemen aan deze clinic. Er zijn leuke prijzen te winnen. Neem dus sportkleding mee. Kijken mag natuurlijk ook, maar meedoen is leuker! De mensen met een beperking kunnen tijdens de clinics kennismaken met een sport die ook voor hen geschikt is. Het uiteindelijke doel is hen enthousiast te maken voor de sport, zodat ze in de toekomst actief deel zullen nemen. Anderzijds kunnen ook de mensen binnen reguliere verenigingen ervaren hoe het is om hun favoriete sport te beoefenen met een beperking.

Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan de clinic, maar wie van plan is deze zitvolleybal-clinic te bezoeken of eraan mee te doen, wordt verzocht een e-mail te sturen aan a.posthuma@weert.nl of te bellen met tel. (0495) 575 465. Liefst zo spoedig mogelijk.

Noot voor de redactie,