Leefbaar Utrecht

Persbericht
29 mei 2006

Initiatiefvoorstel Leefbaar Utrecht stelt gratis parkeerkaarten aan de kaak

Leefbaar Utrecht presenteert initiatiefvoorstel: 'Gelijke monniken, gelijk kappen met gratis parkeerkaarten voor raadsleden'

Leefbaar Utrecht wil een einde maken aan de gratis parkeerkaart voor leden van de Utrechtse gemeenteraad. Ind e ogen van de stadspartij is een gratis parkeerkaart voor het stadscentrum onnodig om als raadslid goed te kunnen functioneren; bovendien benadeelt het binnenstadsbewoners die soms lang moeten wachten op een parkeervergunning voor hun auto. Ook in 1998 heeft Leefbaar Utrecht getracht de parkeerkaart af te schaffen, zonder resultaat. Nu, in 2006, wordt steun verwacht uit de hoek van de coalitiepartijen, die in het colelgeprogramma ruim baan geven aan de fiets en het openbaar vervoer, dat ten koste mag gaan van de auto. Het afschaffen van de eigen parkeervergunning zou dan ook een aardige symbolische eerste stap kunnen betekenen.

In dit initiatiefvoorstel vraagt de fractie van Leefbaar Utrecht aan de partijen in de gemeenteraad zich uit te spreken over de gratis parkeerkaart voor gemeenteraadsleden. Leefbaar Utrecht is van mening dat dit privilege onnodig is om goed te kunnen functioneren als gemeenteraadslid, uitgezonderd raadsleden met een lichamelijke beperking.

Voorts is Leefbaar Utrecht van mening dat het aan binnenstadsbewoners, van wie een aantal reeds lang op de wachtlijst staan voor een parkeervergunning, niet is uit te leggen dat zij geen vergunning krijgen, maar gemeenteraadsleden wel.


--- einde persbericht ---



Leefbaar Utrecht