1e persbericht van maandag 29 mei 2006

Eindhoven, 29-05-2006

Helmond: Verdachte van inbraak opgepakt

Zondagmiddag rond 16.00 uur hebben politieagenten op de Kasteel Traverse een 44-jarige Helmonder aangehouden. De man beledigde en bedreigde een politieagent toen hij zijn ronde deed op Artimond. Op het politiebureau bleek dat de man nog gezocht werd voor een inbraak in een winkel aan de Nijverheidsweg. Daar werd in de nacht van 25 op 26 maart ingebroken. De etalageruit werd vernield en er werden voor ruim tweeduizend euro aan dekbedden gestolen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Verdachte van poging moord opgepakt

De politie heeft zondag op Schiphol een 52-jarige Veldhovenaar aangehouden. De Veldhovenaar wordt verdacht van poging tot moord en doodslag op zijn 47-jarige ex-echtgenote. Op 14 november 2005 mishandelde de man zijn ex-echtgenote zo ernstig dat zij in een ziekenhuis moest worden opgenomen. De vrouw werd door de man onder meer met een mes gestoken en liep ernstige steekwonden op. De verdachte vluchtte. De politie signaleerde de verdachte via een internationaal opsporingsbevel. Kort nadien werd de man in Tsjechië opgespoord en aangehouden. Zondag is de man door de Tsjechische autoriteiten uitgeleverd aan Nederland en is de man door de Gezamenlijke Recherche voor verder onderzoek ingesloten. Hij wordt naar verwacht woensdag voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch.

Helmond: Woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de President Rooseveltlaan. Het slot van een garagedeur werd kapot gebroken. De dieven hebben autosleutels, een bankpas, een creditcard en een paar honderd euro buit gemaakt.

Waalre: Woninginbraak

Tussen vrijdagmorgen en zondagavond is er ingebroken in een woning aan de Heuvelstraat in Waalre. De dieven braken de tuindeuren van het huis open. Ze hebben een computer, een laptop en een digitale camera gestolen.

Aarle Rixtel: Dronken automobilist botst tegen hekwerk

De politie heeft zondag rond 19.00 uur op de Scheepstal in Helmond een 19-jarige Helmonder aangehouden. De man was kort daarvoor op de Helmondseweg met zijn auto uit de bocht gevlogen en tegen een hekwerk gebotst. Na de aanrijding liet hij zijn auto achter en ging er vandoor. De politie wist hem snel op te sporen en constateerde dat de Helmonder gedronken had. Er werd bij hem een alcoholpromillage van 0,7 vastgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

Zondag omstreeks 22.45 uur is in de Christinastraat een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Tijdens een politiecontrole bleek dat de man dronken achter het stuur zat. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 1,85 bij hem vastgesteld. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingenomen.

Bakel: Vrouw gewond bij eenzijdig verkeersongeval

Zondagmiddag rond 15.50 uur is een 71-jarige vrouw uit Aarle Rixtel op de Aarle Rixtelseweg tegen een lantaarnpaal gereden. De automobiliste werd onwel en had haar voertuig niet meer onder controle. Hierdoor reed ze tegen een lantaarnpaal en vervolgens reed ze in een sloot. De vrouw is naar een ziekenhuis overgebracht.

Bakel: 77 bekeuringen bij snelheidscontrole

Zondag 28 mei heeft de politie tussen 10.10 uur en 12.20 uur op de Auerschootsweg een snelheidscontrole gehouden. Hierbij zijn 458 voertuigen gecontroleerd waarvan er 77 een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid is 124 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

De Rips: Politie houdt snelheidscontrole

Zondagmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur heeft de politie op de Stippelberg een snelheidscontrole gehouden. Hierbij zijn 928 voertuigen gecontroleerd waarvan er 82 een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid 145 km/u, terwijl de maximum toegestane snelheid 80 km/u is.

Nuenen: Rijbewijs ingenomen bij eenzijdig ongeval

Zondagavond rond 23.30 uur heeft de politie op de Geldropsedijk een 25-jarige man uit Heesch aangehouden. De automobilist raakte de controle over het stuur kwijt en reed tegen een boom. Nadat de politie constateerde dat de man gedronken had is bij hem is een bloedproef afgenomen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.