Ingezonden persbericht


Western digital biedt halve terabyte netwerk-storage voor thuis en op kantoor

WD NetCenter 500GB inclusief back-up- en recovery-software

Schiphol, 29 mei 2006 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert het WD NetCenter(TM)-netwerk-storage-systeem met een halve terabyte aan opslagcapaciteit, inclusief back-up- en recovery-software. Het nieuwe systeem biedt uiteenlopende gebruikers binnen thuisnetwerken en kleine kantoornetwerken een effectieve manier om data betrouwbaar en snel op te slaan, te delen en te back-uppen. De opslagcapaciteit van een halve terabyte biedt genoeg ruimte voor de opslag van 200 lange films, 142.000 digitale foto's, 125.000 liedjes of honderdduizenden documenten.

"Grote ondernemingen gebruiken al geruime tijd gedeelde opslagcapaciteit", zegt Jim Welsh, Vice-President en General Manager Branded Products Group van Western Digital. "Gezinsleden en medewerkers van kleine kantoren zijn momenteel vrijwel op dezelfde manier met elkaar verbonden en werken zo eenvoudig samen. Met het nieuwe WD NetCenter storage-systeem kunnen ze alle content in één storage- en back-up-repository opslaan. Bovendien is alle data te delen en zijn gebruikers er van verzekerd dat waardevolle foto's, muziek en andere bestanden optimaal beschermd zijn door krachtige back-up- en recovery-software."

Western Digital heeft de installatie van WD NetCenter op een pc of Mac® sterk vereenvoudigd. Met de exclusieve setup-wizard EasyLink(TM) kan iedere gebruiker de oplossing in minder dan vijf minuten installeren. EasyLink installeert NetCenter op elke netwerkcomputer alsof het een lokale drive is. Iedereen met netwerktoegang kan zo eenvoudig digitale content opslaan, delen en back-uppen.

De gebruikersvriendelijke interface voor de EMC Retrospect® Express 7.5 back-up- en recovery-software garandeert een zorgeloze installatie van een compleet, geautomatiseerd back-upproces. De combinatie van een installatie in drie stappen en uitgebreide databeschermingsopties is geschikt voor zowel ervaren als beginnende computergebruikers. Gebruikers kiezen voor een complete of progressieve back-up, volledig automatisch of volgens een tijdschema. Vervolgens zijn ze ervan verzekerd dat de open-file en dataversleuteling in de software de data optimaal beveiligd. Als een computer defect raakt, genereert WD NetCenter bootable media om alle bestanden en instellingen weer terug te zetten.

WD NetCenter 500GB is per direct leverbaar met de back-up- en recovery-software. Klanten die eerdere versies van NetCenter gebruiken, kunnen de EMC Retrospect Express 7.5 back-up- en recovery-software tijdelijk gratis downloaden via www.wdc.com/netcentersoftware.

De WD NetCenter-netwerk-storage-systemen bieden:
Ø WD Caviar® SE 7.200 RPM harddrive voor snelle, stille en koele prestaties zonder ventilator; Ø 10/100Base-T Ethernet-verbinding;
Ø Common Internet File System (CIFS) voor platformonafhankelijk delen van bestanden; Ø twee hot-swappable USB-hostpoorten;
Ø WD EasyLink voor installatie als een lokale drive op elke netwerkcomputer; Ø WD NetCenter Manager-software voor een overzicht van de systeemstatus, folders en printers delen en het creëren en herindelen van mappen; Ø Dynamic Host Configuration Protocol-client (DHCP) voor automatische toewijzing van TCP/IP-adressen; Ø automatisch stroombeheer als WD NetCenter in de slaapstand staat; Ø Kensington®-beveiligingsslot.

Prijs en beschikbaarheid
De WD NetCenter 500GB is per direct beschikbaar voor een retailadviesprijs van 329 euro (incl. btw). Productfoto's van WD NetCenter 500GB zijn te vinden via: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=243.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.