Ingezonden persbericht


Persbericht

Fastbyte introduceert online backup diensten met IASO Backup Technology

Emmeloord , 29 mei 2006 --- ICT-leverancier Fastbyte gaat een eigen, nieuwe Online Backup-dienst op de markt brengen. Fastbyte wil het dienstenpakket bestaande uit de installatie van PC's, notebooks, software en netwerken uitbreiden met een complete oplossing voor backup. De in Nieuwegein gevestigde ICT-dienstverlener heeft daartoe een Backup Service Provider licentie gekocht bij IASO Backup Technology. IASO is de innovatieve ontwikkelaar van een slimme oplossing voor gegarandeerde bedrijfscontinuïteit.

Fastbyte heeft het aanbod van IASO afgewogen tegen grote Amerikaanse backupaanbieders als Evault en Asigra, maar kwam tot de conclusie dat IASO de beste oplossing bood. Marc Abercrombie, directeur van Fastbyte, zegt dat de innovatieve oplossing in combinatie met het aantrekkelijke licentiemodel de keuze uiteindelijk eenvoudig maakte. "Het licentiemodel is niet gebaseerd op de hoeveelheid data die een klant wil veiligstellen, maar op een vaste prijs. Dat maakt het aanbod doorzichtig en aantrekkelijk. Daardoor kunnen we onze investering in de IASO-software sneller terugverdienen," becijfert Abercrombie.

Fastbyte heeft de IASO backup software intussen geïmplementeerd op een redundante serverconfiguratie die in twee fysiek geschieden datacenters staan opgesteld. IASO Backup Technology heeft de laatste maanden een reeks van soortgelijke implementaties gerealiseerd bij ICT-dienstverleners, die voor hun klanten een eigen backupservice willen aanbieden.

IASO heeft in Nederland een sterke positie bij kleine tot middelgrote, en steeds vaker ook grote bedrijven. Het is een sector die zich realiseert dat backups maken op tape zijn langste tijd heeft gehad. Het belangrijkste bezwaar tegen tape, aldus directeur Rob Verbeek van IASO, is dat men in noodgevallen niet snel de verloren gegevens kan terughalen. Als dat al lukt.

Het aanbod van IASO blijkt in de praktijk aantrekkelijk voor een veelheid aan bedrijfssegmenten. Veel afnemers vindt IASO bij grotere reclamebureaus, makelaarskantoren, accountantskantoren, scholengemeenschappen, de financiële sector, retail, productie- en handelsbedrijven.

Deze even voor de hand liggende, als innovatieve oplossing is het resultaat van een jarenlange softwareontwikkeling. Nadat IASO in de beginjaren gebruik had gemaakt van standaard backupsoftware, bleek allengs dat de eisen van grotere klanten verder reikten dan de mogelijkheden die er toen waren. De eigen IASO backupsoftware maakt het mogelijk in korte tijd grote hoeveelheden bedrijfsgegevens vast te leggen.

Over IASO Backup
IASO Backup Technology BV is een innovatieve Nederlandse softwareleverancier met internationale ambities en klanten in zowel Nederland als de ons omringende landen. Een verdere internationalisatie moet in het voor ons liggende jaar vorm krijgen. IASO is onder meer te zien geweest op een eigen, zelfstandige stand tijdens de CeBIT eerder dit jaar. De backup-oplossingen van IASO helpen bedrijven de continue beschikbaarheid van bedrijfsgegevens te garanderen, waar ook ter wereld. Een snel groeiend aantal ondernemingen en Service Providers vertrouwt blindelings op IASO voor hun backup en recovery software en services. Kijk voor meer informatie op http://www.iasobackup.com/

Persinformatie bij:

IASO Backup Technology B.V.
Rob Verbeek
Penning 6a
8305 BH Emmeloord
t.: 0527 617 388
e.: rob.verbeek@iasobackup.com

Lubbers & De Jong PR
Bert Lubbers
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t.: 020 421 05 65
e.: bert@l-dj.nl

---